Başbakandan Lemana fotomontaj davası

Başbakandan Lemana fotomontaj davası

Başbakan’dan Leman’a ‘fotomontaj’ davasıBaşbakan Erdoğan, Leman dergisinin iki hafta önceki kapağında kullanılan “fotoğrafının...

A+A-

Başbakan’dan Leman’a ‘fotomontaj’ davasıBaşbakan’dan Leman’a ‘fotomontaj’ davası

Başbakan Erdoğan, Leman dergisinin iki hafta önceki kapağında kullanılan “fotoğrafının gerçek olmadığını ve ağır hakaret içerdiğini” belirterek, 20 bin YTL tazminat talep etti. Erdoğan’ın kendisiyle ilgili karikatürlere açtığı 3 dava reddedilmişti.
 
İSTANBUL - Dava dilekçesinde, Leman dergisinin kapağında yer alan “Başbakan Tayyip Erdoğan’a ait fotoğrafın gerçeği yansıtmadığı, fotomontaj yoluyla uygunsuz hale getirildiği ve toplumun ahlaken kabul etmeyeceği bir hale büründürüldüğü” ifade edildi. 

Haklarında dava açılan Leman dergisi yayımcıları ise, sözkonusu fotoğrafın uzun süredir internette bulunan ve herkesin bildiği bir fotoğraf olduğunu savundular.

Başbakan’dan Leman’a ‘fotomontaj’ davası

Bu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 4. karikatür davası oldu.

Erdoğan, daha önce de kendisini keneye benzeten çizer Mehmet Çağçağ ve karikatürü yayımlayan Leman dergisine, “Tayyipler Alemi” adlı karikatür nedeniyle Penguen dergisine ve Erdoğan’ı kedi gibi betimleyen Cumhuriyet gazetesi çizeri Musa Kart’a da tazminat davaları açmıştı. Ancak bu davaların tümü reddedilmişti.

NTV - 20 Şubat 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.