Başbakan'dan "Mezhep" Siyaseti

Başbakan'dan "Mezhep" Siyaseti

Başbakan'dan "Mezhep" SiyasetiBaşbakan Tayyip Erdoğan 12 Haziran seçimleri öncesinde de referandum sürecinde kullandığı Alevi...

A+A-

Başbakan'dan "Mezhep" SiyasetiBaşbakan'dan "Mezhep" Siyaseti

Başbakan Tayyip Erdoğan 12 Haziran seçimleri öncesinde de referandum sürecinde kullandığı Alevi karşıtı söyleme sarıldı. Geliştirdiği strateji ile Referandum'da % 58 'lik bir başarı sağlayan Başbakan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ALEVİ olduğu vurgusunu ön plana çıkararak seçimden de galip çıkmak istiyor. Başbakan seçim meydanlarında "Alevi Kılıçdaroğlu"na Abdest dersi vermekten de geri kalmadı. Liberalinden aydın geçinenine kadar tüm kesimlerin görmezden geldiği bu tehlikeli siyasete ilişkin basına yansıyan haberleri aktarıyoruz:

BAŞBAKANDAN KILIÇDAROĞLU’NA ALEVİLİK DERSİ !!!

Başbakan Tayyip Erdoğan, kendisine karşı kullandığı ifadelerden dolayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Kılıçdaroğlu’na Hacı Bektaş-ı Veli'nin sözleriyle cevap verdi. Kılıçdaroğlu'nun Alevî olduğunu ve Alevî kültürüyle yetiştiğini hatırlatan Erdoğan, "Kendisine bir kez daha Hacı Bektaş-ı Veli'nin sözünü hatırlatmak istiyorum. Önce onu iyi anlaması, iyi öğrenmesi lazım." diyerek Kılıçdaroğlu'na şöyle seslendi: "Hacı Bektaş-ı Veli 'Eline, diline, beline hakim ol' diyor. Eline, diline, beline; bu kelimelerin ilk harflerini Arapça yan yana getirdiğinizde 'edep' sözcüğünün ortaya çıktığını görürsünüz."

Başbakan Erdoğan, dün hem Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TÜMSİAD) 4. olağan genel kurul toplantısında, konuya değindi hem de Sultanbeyli'deki toplu açılış töreninde. Her iki konuşmasında da Hacı Bektaş-ı Veli'ye atıf yaptı. Ardından, "Sayın Kılıçdaroğlu, ben sizin annenize saygı duyuyorum siz duymasanız da!'' diye seslendi.

BAŞBAKANDAN ABDEST DERSİ !!!

Erdoğan, şöyle dedi: “Şimdi merhum Ecevit’in koltuğuna sığınıyor, gelmiş bana burdan laf atıyor. Diyor ki ’merhum Ecevit’in ismini ağzına alması için’ diyor, ’abdest alması lazım.’ Şecaat arz ederken sirkatin söylüyor. Ey Kılıçdaroğlu, abdest nerede alınır biliyor musun? Abdesti biz sadece namaz kılarken alırız. Bir de Kitabullah’ı okurken elimize aldığımızda. Olay budur. Bunun dışında, ’filancanın ismini ağzına alırken abdest al’, yok böyle bir şey. Bu konularda biz rahatız sen kendine bak. Senin ne denli bu işlerle alakan var bilemem ama ben sadece Hacı Bektaş’ı Veli’nin hitabıyla sesleniyorum sana; eline, diline, beline hakim ol. Bak senden öncekinin bir kasedi çıktı, o kasetle geldin genel başkan oldun. Şimdi sen de elle, dille fazla ileri gidiyorsun. Bilesin ki 12 Haziran’da benim halkım seni de bir yerlere gönderecek.”

Başbakan'dan "Mezhep" Siyaseti

ARINÇ İMAM GİBİ KONUŞTU !

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi'nde seçim bürosu açılışına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin Zonguldak mitinginde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Ağızlarından lağım suyu saçar gibi hakaret etmenin kimsenin haddi olmadığını belirten Arınç, "Ne zaman abdest alınacağını bilmeyecek kadar zavallı, ne İslam'dan ne abdestten, ne Kuran'dan habersiz olan insanlar Türkiye'de iktidar olmaya kalkıyorlar. Önce milleti tanı bakalım. Arkasına 17 milyon kişinin güvenini alan bir başbakanın annesini ağzına almaya nasıl cüret edebiliyorsun?" dedi.

''Abdestten namazdan haberi olmayanlar iktidara niyetleniyor''

Konuşması sırasında Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Kemal Karabulut' diye hitap eden Arınç'ı bir partili 'Kılıçdaroğlu' diye düzeltmek istedi. Kılıçdaroğlu'nun ilk soyadının Karabulut olmasına rağmen daha sonra gelişen bir olay karşısında değiştirdiğini belirten Bülent Arınç, Kılıçdaroğlu'nun "Ecevit'i ananlar abdest alsınlar" sözünü de eleştirdi. Abdest almanın şartlarının belli olduğunu, 'Allah' demek, 'Salavat-ı Şerif' getirmek için abdest alınmayacağına dikkat çeken Arınç, abdestten, namazdan haberi olmayanların iktidar olmaya kalkıştıklarını söyledi.

Arınç, "Ecevit'in adını anmak için abdest almamız lazımmış, Kemal Karabulut öyle buyurmuş. Kılıçdaroğlu'nun eski soyadı Karabulut'tur. Bir şeyler oldu sonra soyadını değiştirdi. Ben şimdi ona Karabulut deyim. Bilsinler diye günde 100 defa Allah deriz, Allah demek için abdest almaya gerek yok. Günde 5 bin defa dahi Hz. Peygamber desek abdest almaya gerek yok. Bunu bilmeyecek kadar zavallı, ne İslam'dan ne abdestten ne Kuran'dan habersiz olan insanlar Türkiye'de iktidar olmaya kalkıyorlar. Önce milleti tanı bakalım. Milletin değerlerini tanımıyorlar.

KILIÇDAROĞLU: BAŞBAKAN ALEVİ KİMLİĞİ KULLANIYOR

Kılıçdaroğlu ise, CNN Türk televizyon kanalında, Liderler Zirvesi adlı programa konuk olarak katılarak, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''AKP medyası sanki ben Sayın Başbakan'ın annesine küfrediyormuşum gibi yorumladı. Beni tanıyanlar, kim olursa olsun benim düşmanlarım dahi, benim böyle bir sözcüğü kullanmadığımı, kullanamayacağımı çok iyi bilirler. Mümkün değil böyle bir şey'' dedi.

''Başbakan'ın, kendisinin Alevi kimliğine de atıfta bulunduğu'' hatırlatılan Kılıçdaroğlu, ''Onu da kullanıyor Sayın Başbakan. Siyasette kullanıyor. Her şeyi... Aleviliği kullanıyor, annesini kullanıyor. Negatif bir şey yapar diye onu da kullanıyor siyasette. Yani bunu anlamamak için her halde hiç gazete okumamak lazım, her halde bu kültürü hiç bilmemek lazım, her halde Türkiye'nin tarihini hiç bilmemek lazım'' dedi.

''Peki siz Alevilerin Başbakanı mı olacaksınız eğer iktidara gelirseniz?'' sorusunu ise Kılıçdaroğlu, ''Hayır, hayır. Türkiye Cumhuriyeti'nin... Ben söyledim, her yerde söylüyorum. Benim için yandaş yok, vatandaş var. Vatandaş başımın üstünde. Hiçbir tartışma yok orada'' diye yanıtladı.

Gazete ve Ajanslar - 30.04.2011

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.