Başbakan'ın telefonu Alevileri rahatlattı

Başbakan'ın telefonu Alevileri rahatlattı

Başbakan'ın telefonu Alevileri rahatlattıSultanbeyli’de cemevi yapmak isteyen Aleviler. Sultanbeyli’de ruhsatsız cemevi inşaatını sürdüren...

A+A-

Başbakan'ın telefonu Alevileri rahatlattıBaşbakan'ın telefonu Alevileri rahatlattı

Sultanbeyli’de cemevi yapmak isteyen Aleviler.

Sultanbeyli’de ruhsatsız cemevi inşaatını sürdüren Aleviler ile ilçe belediye başkanlığı arasında süren davalardan biri, belediyenin şikâyetinden vazgeçmesiyle bitti

Sultanbeyli Belediye Başkanı Ak Partili Hüseyin Keskin’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolmabahçe’de Prof. Binnaz Toprak’la görüştükten sonra kendisini aramasıyla davadan vazgeçtiği öğrenildi. Prof. Toprak, Erdoğan’a, Sultanbeyli’deki Ak Partili Belediye Başkanı’nın nasıl cemevi yapımını engellemeye çalıştığını, Alevilerin oturdukları mahallenin isminin Yavuz Sultan Selim Mahallesi olarak değiştirildiğini, 11 bin imzayla bu ismin yeniden değiştirilmesi için Alevi toplumun belediye başkanına gittiğini, ancak, başkanın Alevi vatandaşları kovduğunu söylemişti.

Erdoğan, hemen telefonla Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’i arayarak sorunun çözülmesini istemişti. Keskin ise Başbakan Erdoğan’a sorunların hepsinin kendilerinden önce yaşandığını belirtmişti. Ertesi gün cemevine giden  Keskin, Alevilerin sözcüsü Sadegül Çavuş’a, süren davaların bitirileceğini ve cemevinin yapımını kolaylaştıracaklarına dair söz vermişti.

2007 yılında bir Alevi vatandaşın belediye zabıtalarıyla tartışması  davasında da Sultanbeyli Belediyesi avukatları çekildi. Alevi vatandaşı şikâyet eden zabıta memuru da şikâyetini geri aldı.

Milliyet - GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul - 12.2.2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.