Basın özgürlüğüne dava!

Basın özgürlüğüne dava!

Basın özgürlüğüne dava!İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, VATAN muhabiri Kemal Göktaş ile Milliyet muhabiri Gökçer Tahincioğlu’na dava açtı.İstanbul...

A+A-

Basın özgürlüğüne dava!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, VATAN muhabiri Kemal Göktaş ile Milliyet muhabiri Gökçer Tahincioğlu’na dava açtı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin polise ve MİT’e tüm Türkiye’nin telefon, internet ve faks haberleşmesinin detay kayıtlarının verilmesine ilişkin skandal kararını haber yapan VATAN muhabiri Kemal Göktaş ile Milliyet muhabiri Gökçer Tahincioğlu’na dava açtı. Başsavcılık iki gazetecinin “yasaklanan bilgileri temin” ve “terörle mücadelede görev yapan kamu görevlilerini hedef gösterme” suçlarından 3 yıla kadar hapis ve adli para cezasıyla cezalandırılmalarını istedi.

Telekulak skandalını belgeleyen haberleri yapan iki gazeteci hakkında, skandal kararı veren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı. Ankara Başsavcılığı’nın yetkisizlik kararıyla dosyayı gönderdiği İstanbul Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, tüm Türkiye’nin izlendiğine ilişkin mahkeme kararının gizli belge olduğu iddia edildi. Savcılık, bu belgenin temin edildiği gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. Savcılık, iddianamede mahkeme kararının niçin gizli belge sayıldığına ilişkin bir açıklamaya yer vermedi. Savcılık ayrıca kararı veren hakimin isminin yazılmasını da “terör örgütlerine hedef gösterme” suçu olarak gördü ve ağır para cezası verilmesini talep etti.

Göktaş ve Tahincioğlu’nun ortaya çıkardığı telekulak skandalından sonra, Yargıtay tüm Türkiye için böyle bir izleme kararının alınmasının mümkün olmadığına karar vermişti. Savcılığın “gizli” diye nitelemesine rağmen, Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek de Meclis’te kurulan komisyona bilgi verirken MİT’in Ankara geneli için 3 aylık izleme izni aldığını açıklamıştı.

VATAN - 31 Ağustos 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.