Başkan: Bunlar avukat değil

Başkan: Bunlar avukat değil

Başkan: Bunlar avukat değil   İzmit’te Mazlum Der, İnsan Hakları Dayanışma Derneği ile Başörtüsü Platformu’nun organize...

A+A-

Başkan: Bunlar avukat değilBaşkan: Bunlar avukat değil 
 
İzmit’te Mazlum Der, İnsan Hakları Dayanışma Derneği ile Başörtüsü Platformu’nun organize ettiği, çevre illerden gelenlerin de katılımıyla ’Başörtüsüne özgürlük’ sloganıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Kara çarşaflılar, beyazlar giymiş türbanlıların ön saflarda yer aldığı kalabalık, önce beyaz güvercin uçurdu daha sonra sloganlarla yürüyüşe geçti. ’Zulme karşı omuz omuza’, ’Meclise adalet, başörtüsüne özgürlük’, ’Yasakçılık halka hesap verecek’, ’Başörtüsüne uzanan eller kırılsın’, ’İnanca saygı, eğitime özgürlük’, ’Üzülme gevşeme Allah bizimle’ sloganlarını atıp atan yaklaşık 1000 kişi tekbir de getirdi. Bu arada, birkaç kişinin avukat cüppesiyle yürüdüğünü gören Kocaeli Barosu Başkanı Ersayın Işık sert tepki gösterdi. Işık, bu kişilerin ’Avukatlar ve baro da yanımızda’ mesajı vermek için avukat olmadıkları halde avukat cüppesi giydiklerini söyledi ve "Bu kişiler avukat değil" dedi.

Orhan UZUN, DHA  - HÜRRİYET - 20 Nisan 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.