Başkan'dan Çorum, K. Maraş uyarısı

Başkan'dan Çorum, K. Maraş uyarısı

Başkan'dan Çorum, K. Maraş uyarısıAnayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, terör saldırısına uğrayan Türkiye'nin buna karşılık...

A+A-

Başkan'dan Çorum, K. Maraş uyarısıBaşkan'dan Çorum, K. Maraş uyarısı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, terör saldırısına uğrayan Türkiye'nin buna karşılık vermesinin anayasal hakkı olduğunu söyledi

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na seçilen Haşim Kılıç, terör saldırısına uğrayan Türkiye'nin uluslararası hukuk kuralları içinde buna karşılık vermesinin anayasal hakkı olduğunu söyledi.

Halkın, saldırılara yönelik tepkisini doğal karşıladığını kaydeden Kılıç, "Ancak, toplumu birbirine düşman edecek tavırlardan kaçınılması gerekir" dedi.

Yargı muhabirleriyle bir araya gelen Kılıç, şöyle konuştu:

"Türkiye, haklı olduğu noktada, uluslararası hukuk kuralları içinde gereken her şeyi yapma hakkına sahiptir. Ülkemize yapılmış bir saldırı ortadayken, bunun tartışılmasını dahi asla kabul etmiyorum."

Düşman etme gayreti

Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör, başladığı yıllardan bugüne kadar, bence belli bölgelerde mevzi olarak kalmıştır. Halka bunu yansıtmak, halkı birbirine düşürmek amacını güden insanlar, bu amaçlarına ulaşamamıştır. Halkın kendi arasında herhangi bir sorunu yoktur.

Halkımızın gösterdiği bu tepkileri çok doğal karşılıyorum, ancak, bu tepkiler ölçülü olmalı. Toplumu birbirine düşman eden tavırlardan sakınılmalı. En büyük endişem bu noktada. Toplumu kamplara ayırarak birbirine düşman etme gayretini boşa çıkarmak için gereken dikkati, özeni göstermemiz gerekir."

Maraş, Çorum...

Bir gazetecinin geçmişte Kahramanmaraş, Çorum ve Sivas'ta yaşanan olayları anımsatması üzerine Kılıç şöyle devam etti:

"Ben de onu söyleyecektim. Toplum belli bir heyecana ulaştıktan sonra, galeyana getirmek, onu yönlendirmek çok daha kolaylaşır. Bu heyecanı, en üst noktaya çıkarmadan duyguların dile getirilmesine imkân verilmeli, ama, kontrol edilmeyecek noktaya götürülmemeli."

25.10.2007
ANKARA Milliyet

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.