Başkandan Tuhaf 'Madımak' Çıkışı

Başkandan Tuhaf 'Madımak' Çıkışı

Pişmiş aşa soğuk su katılmaz BAŞKANDAN TUHAF 'MADIMAK' ÇIKIŞI SIVAS (Cumhuriyet) - Sıvas Belediye Başkanı Sami Aydın , 1993 yılında...

A+A-

Pişmiş aşa soğuk su katılmaz

Pişmiş aşa soğuk su katılmaz

BAŞKANDAN TUHAF 'MADIMAK' ÇIKIŞI

SIVAS (Cumhuriyet) - Sıvas Belediye Başkanı Sami Aydın , 1993 yılında 35 kişinin yakılarak öldürüldüğü Madımak Oteli'nin altında açılan kebapçının kapatılarak kütüphaneye dönüştürülmesi önerisini "Pişmiş aşa soğuk su katılmaz" sözleriyle karşı çıktı.Pir Sultan Abdal Şenlikleri için Sıvas'a giden 35 aydın, kaldıkları Madımak Oteli'nde 2 Temmuz 1993 tarihinde yakılarak öldürülmüştü. Yanan otelin müze olması konuşulurken, otelin giriş katında 'kebapçı' açılması tepkilere yol açmıştı. Bu arada, sivil toplum örgütlerinin kebapçının yerine barışı simgelemesi nedeniyle çiçekçi dükkânı veya kütüphane açılması önerileri de sonuç vermemişti. Dün bir basın toplantısı düzenleyen Sıvas Belediye Başkanı Sami Aydın'a konuyla ilgili soru soran gazeteciler, beklenmedik bir tepki ile karşılaştı. Aydın, "Bizde bir atasözü vardır. 'Pişmiş aşa soğuk su katılmaz' derler. Öneriler soğuk su şeklinde olmamalı. Orası bir defa özel mülkiyet. Uygulanması, hayata geçirilmesi zor bir konu" diye konuştu.

Öte yandan bir süre önce internetteki sosyal paylaşım ağı Facebook'ta 43 bin üyeli "Madımak Oteli Müze Olsun" grubu tarafından başlatılan mektuplu imza kampanyası sürüyor. Grubun üyesi olmayanlar imza metnini ve gönderi adresini

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy84290 = 'imzakampanyasi' + '@';

addy84290 = addy84290 + 'gmail' + '.' + 'com';

var addy_text84290 = 'imzakampanyasi' + '@' + 'gmail' + '.' + 'com';

( '' );

84290 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

"dan talep edebiliyorlar. İmzalar kargo ya da posta yoluyla Karacaahmet Cemevi'nin yayın organı Karacaahmet Dergisi'ne gönderiliyor.

CUMHURİYET - 4 Nisan 2008

Bakan’la Baskan karşı karşıya geldi

SİVAS’ta 35 aydının yakıldığı Madımak Oteli ve kebapçının müzeye dönüştürülmesine Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’dan garip çıkış: “Bizde bir atasözü vardır. ‘Pişmiş aşa soğuk su katılmaz’ derler. Öneriler soğuk su şeklinde olmamalı. Orası bir defa özel mülkiyet.”

Sami Aydın’ın Madımak’a bu yemekli tarifi büyük tepki aldı. Kebapçı ve müze konusunda ise DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız’ın soru önergesine yanıt veren Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, “Asla kebapçı olamaz, müze olması da mümkün değil” dedi. Günay önergeye verdiği cevapta, “Bu binanın, müzeye dönüştürülmesi Özel Müzeler ve Denetimleri Hakkında Yönetmelik’te belirlenen niteliklerin karşılanması mümkün değil. Bununla birlikte en kısa sürede lokanta işletmesinin kapatılarak, yerine sosyal ve kültürel işlevleri olan bir işletme açılması yönünde yürütülen çalışmalar yakından takip edilmektedir. Bu müessif olay karşısında toplumsal barış, huzur ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi gerekmektedir; bu yönde samimi ve kararlı girişimlerde ve beyanlarda bulunulması ise başta siyasetçiler ve toplum önderleri olmak üzere herkesin sorumluluğudur’’ ifadelerine yer verdi.

AKŞAM - 05.04.2008 

İLGİLİ HABERLER :

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.