Başkent'te bir garip 'izleme' vakası

Başkent'te bir garip 'izleme' vakası

Başkent'te bir garip 'izleme' vakası Anayasa Mahkemesi Başkan vekili Paksüt izlendi; izleyen narkotik polisi çıktı. Emniyet Müdürü:...

A+A-

Başkent'te bir garip 'izleme' vakası Başkent'te bir garip 'izleme' vakası

Anayasa Mahkemesi Başkan vekili Paksüt izlendi; izleyen narkotik polisi çıktı. Emniyet Müdürü: Dinleme yapılmıyor, takip tesadüf

ANKARA - AKP hakkında kapatma davası nedeniyle bütün gözlerin çevrildiği Anayasa Mahkemesi'nin Başkanvekili Osman Paksüt dün eşiyle birlikte kendilerini takip eden bir araç nedeniyle zor anlar yaşadı. İzlendiğini farkeden Paksüt, aracındayken Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ı arayarak "izleniyorum" dedi. Yılmaz, kısa sürede aracın Narkotik Şube'ye ait bir polis aracı olduğu ve başka bir iş için orada bulunduğu bilgisini verdi. Paksüt olay aydınlanana dek dinlenilmekten şüphelenirken, Emniyet Müdürü Yılmaz, "dinleme yapılmıyor" dedi.

Paksüt, dün Ankara'da özel aracıyla eşi ile birlikte yemeğe giderken, arkalarından gelen gri renkli sivil plakalı Doblo marka bir aracın kendilerini takip ettiğinden ve dinlediğinden şüphelenerek aracı durdurdu ve Ankara Emniyet Müdürü'nü aradı.

Dinleniyorum endişesi

Aracını durdurduğunda arkadaki aracın da durduğunu gören Paksüt, olay bölgesinde bulunan trafik polisine durumu aktardı ve aracın kendilerini takip ettiği ve dinlediği kuşkusunda olduklarını bu nedenle aracın arka bölümünün açılıp dinleme cihazı olup olmadığının kontrol edilmesini talep etti.

Polis aracı çıktı

Polis böyle bir yetkisinin olmadığını ayrıca aracın da polise ait olduğunu belirtti. Bunun üzerine Paksüt, Doblo şoförüne aracın arkasında dinleme cihazı olup olmadığını sordular. Şoför bagaj kapağını açmadığı gibi arkada birşey olmadığını anlattı. Paksüt'ün aradığı Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, olay yerine gelip Paksüt’le görüştü.

"Tesadüf"

Ercüment Yılmaz Radikal'e yaptığı açıklamada olayın bir tesadüf sonucu gerçekleştiğini öne sürerek "Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, bir aracın kendisini izlediğinden şüphelenmiş. Bizi aradı. Olay saat 13:15'te oluyor. Gittim. (Kavaklıdere Tenis Kulübü) Oturdum, kahve içtik, konuştuk, konuyla ilgilendim olay ortaya çıktı. Doblo araç, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Dairesi'nin Narkotik Şubesi'ne bağlı bir araç. Tamamen tesadüfi bir şekilde, aynı sırada bir buluşma için oradalar. Dinleme filan yapılmıyor; zaten Türk polisinin elinde dinleme aracı diye bir araç yok. Bunları anlattım, ikna oldu, teşekkür etti. Tabii Anayasa Mahkememizin Başkan Vekili böyle bir şüphe taşımışsa, özellikle de şöyle bir zamanda, bu şüpheyle ilgilenmek ve gidermek de bizim işimiz" dedi.

Benimle ilgisi yok

Paksüt ise şöyle konuştu: "Eşimle birlikte, yemek yemek için Tenis Kulübü'ne gelirken yakınlardan bir yerden itibaren bir aracın bizi takip ettiğinden şüphelendim. Durumu hemen Ankara Emniyet Müdürü Sayın Ercüment Yılmaz'a aktardım. Kendisi hemen geldi. Yaptıkları kısa araştırma sonucunda polise ait sivil plakalı bir araç olduğunu, konunun bizimle bir ilgisinin olmadığını belirtti."

(Radikal) - 13 Mayıs 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.