Baskın Oran'a yine ölüm tehdidi

Baskın Oran'a yine ölüm tehdidi

Baskın Oran'a yine ölüm tehdidiBaskın Oran’ın beş ay önce ‘ölüm tehdidi’ nedeniyle savcılığa şikâyet...

A+A-

Baskın Oran'a yine ölüm tehdidiBaskın Oran'a yine ölüm tehdidi

Baskın Oran’ın beş ay önce ‘ölüm tehdidi’ nedeniyle savcılığa şikâyet etmesine rağmen ‘dokunulmayan’ Türk İntikam Tugayları, ikinci tehdidi savurdu: Bakın biz hâlâ dışarıdayız...

ANKARA - İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı olduğu dönemde Akın Birdal’a suikast girişiminde bulunan Türk İntikam Tugayları (TİT), Agos Gazetesi ve Prof. Dr. Baskın Oran’ı ikinci kez tehdit etti. Agos Gazetesi’ne 30 Mayıs’ta tehdit mesajı gönderen, Prof. Dr. Baskın Oran’ı ölümle tehdit eden Türk İntikam Tugayı, bu tehditlerden dolayı kendilerine dokunulmamasından güç alarak beş ay sonra aynı rumuz ve aynı e- posta adresinden yeni bir tehdit mesajı daha gönderdi: “Bizi devlete şikâyet ederek elinize hiçbir şey geçmez... Bakın biz hâlâ dışarıdayız.”

TİT, Prof. Dr. Baskın Oran’ı ilk kez 30 Mayıs’ta ölümle tehdit etmişti. Genel Yayın yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından çok sayıda tehdit alan Agos Gazetesi’ne ‘sanane banane’ rumuzuyla

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy79047 = 'zerkama' + '@';

addy79047 = addy79047 + 'hotmail' + '.' + 'com';

var addy_text79047 = 'zerkama' + '@' + 'hotmail' + '.' + 'com';

( '' );

79047 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

adresinden yollanan e-posta TİT imzalıydı.

‘Dink’ten sonra sıra Oran’da’

Tehdit mesajında “Hrant’tan sonra yeni hedef Baskın Oran olacaktır. O pislik de ortadan kaldırılacaktır. Ermeni p..leri biz olduğumuz sürece rahat uyuyamıyacaklar” denilmişti.

Tehdit üzerine Oran, avukatı aracılığıyla Ankara Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, Oran’ın ırkçı söylemleri kullananların hedefi haline geldiği belirtilerek, “Bir terör örgütü olan ve adı, cinayet, bombalama ve tehditlerle anılan Türk İntikam Tugayı imzalı maille yaşamına yönelik ciddi bir tehdit almıştır” ifadesi kullanıldı.

Ancak aradan geçen beş ayda savcılık ne soruşturmayı tamamladı ne de tehdit mesajını gönderenleri yakaladı. Bundan güç alan tehditçiler, Agos’a benzer bir tehdit daha gönderdiler.

Suç duyurusuyla alay

Yapılan suç duyurusuyla da dalga geçen tehditçiler beş ay önceki tehditte kullanılan ‘sanane banane’ rumuzu ve aynı e- posta adresini kullandı. Tehdit yazısında şöyle denildi: “İt çocukları sizin gibi köpekler bu ülkeyi terk edecek, yoksa sonunuz kötü olur s...tirin gidin ülkemizden..Bizi devlete şikâyet ederek elinize hiç bir şey geçmez.. Bakın biz hâlâ dışarıdayız.. Baskın p..inide ortadan kaldıracagız. Zoru başarır. İmkânsız zaman alır (T.İ.T) İstanbul sorumluları.

Katliam zanlısı

Baskın Oran ile Agos gazetesine tehditleri yollayan Türk İntikam Tugayı örgütünün ismi Diyarbakır’da bir otobüs durağa konulan ve 10 kişinin hayatını kaybettiği bombalı eylemle gündeme gelmişti. PKK tarafından gerçekleştirilen Dağlıca baskınının ardından DTP binalarına düzenlenen pek çok saldırıda da yine aynı örgüt ön plana çıkmıştı.

MESUT HASAN BENLİ / RADİKAL - 4 Ekim 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.