Başörtülü belediye başkanı da olur

Başörtülü belediye başkanı da olur

Başörtülü belediye başkanı da olur ISPARTA'nın AKP'li Belediye Başkanı Hasan Balaman, türban yasağının sadece üniversitelerden...

A+A-

Başörtülü belediye başkanı da olurBaşörtülü belediye başkanı da olur
 
ISPARTA'nın AKP'li Belediye Başkanı Hasan Balaman, türban yasağının sadece üniversitelerden değil, her yerde kaldırılması gerektiğini savundu.

Türbanlı bir kadının belediye başkanı veya daire başkanı da olabilmesi gerektiğini savunan Balaman, bir İmam Hatipli'nin hırsız veya uğursuz olduğunun görülmediğini, aralarından terörist de çıkmadığını öne sürdü.

AKP'li Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, İl Müftülüğü tarafından Süleyman Demirel Kongre Sarayı’nda düzenlenen ‘Hafızlık Taç Giyme Töreni’nde konuştu. Ülke gündemine oturan başörtüsü sorununun Meclis'te çözülmesi gerektiğini söyleyen Hasan Balaman, Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu ve başörtülü bir kadının da belediye başkanı veya daire başkanı olabilmesi gerektiğini kaydetti.

Hasan Balaman, başörtünün AKP’nin siyasi simgesi olmadığını belirterek, diğer siyasi partilere mensup başörtülü kadınların da bulunduğunu söyledi. Salonda bulunanlara, ‘Başörtülü MHP'li yok mu’, ‘Başörtülü CHP'li yok mu’ diye sorup ‘Var’ yanıtını alan Balaman, Milliyetçi Hareket Partisi’nin sadece üniversitelerde başörtünün serbest bırakılmasına yönelik düşüncesi olduğunu belirtti. Başkan Balaman, “Böyle birşey olmaz. Yasak her yerden kalkmalı” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’ne gelecek nesillerin sahip çıkacağına değinen Balaman, “İmam hatipli bir kişinin hırsız veya uğursuz olduğu görülmemiştir. Bunların aralarından terörist de çıkmamıştır” diye konuştu.

Ramazan ACAR/ISPARTA, (DHA) 
HÜRRİYET - 27 Ocak 2008 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.