Başsavcının AKP delilleri !

Başsavcının AKP delilleri !

Başsavcının AKP delilleri!Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP'nin sicil dosyasına yüzlerce olay ve eylemi işledi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı,...

A+A-

Başsavcının AKP delilleri!Başsavcının AKP delilleri!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP'nin sicil dosyasına yüzlerce olay ve eylemi işledi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP'nin sicil dosyasına olası kapatma davasında kullanılmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın Gürbulak'taki resmi programında "12.00-12.45 arasının cuma namazı olarak" gösterilmesinden türban ve helal gıdaya TSE standardı istenmesine kadar yüzlerce olay ve eylemi işledi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya 'nın AKP'ye kapatma uyarısında Başbakan'ın türban çıkışı son damla olurken partinin siciline bu söylemden çok daha ileri eylem ve girişimler işlendi. Başsavcılığın kayıtlarına göre, AKP'nin denetimi sırasında kayda alınan ve olası bir kapatma davasında delil olarak kullanılması gündeme gelecek bazı eylem ve girişimler şöyle:

* Erdoğan'ın 24 Mayıs 2003 tarihinde Ağrı Gürbulak'a yapacağı ziyaretine ilişkin resmi programda 12.00-12.45 arasında cuma namazına katılacağı belirtildi.

'Türbanın boyutları için standart'

* AKP Trabzon Milletvekili Asım Aykan , Türk Standartları Enstitüsü'ne başvurarak türbanın tanımı ve boyutları konusunda bir standart belirlenmesini istedi.

* Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç , "TSE olmazsa, YÖK o zaman 5 tane türban modeli oluştursun. İsteyen öğrenciler bu modellerden birini kullanarak eğitimlerini sürdürsünler'' dedi.

* Eski Bakan Güldal Akşit , BM Kadınlara Karşı Ayrımcılığın Önlenmesi Komitesi'nde "Müslüman bir ülkede, inançlar gereği takılan başörtüsüne yasak getirilemez" dedi.

* Bazı Kisvelerin Giyilemeyeceği Yasası'na karşın TCY'de erkekler yönünden bu yasağa uyulmaması yaptırımsız bırakıldı. Okullarda türban defileleri düzenlendi.

* İslam Özel Sektörüne İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasına İlişkin Kanun Tasarısı 17 Ağustos 2004'te Başbakanlık'tan geçirilerek Meclis'e sevk edildi.

* Kamuda gerekmeyen alanlarda dinsel eğitimli kişiler atandı.

* Bakan Hüseyin Çelik , rüşveti Allah korkusunun önleyeceği yönünde açıklama yaptı.

* Yolsuzlukların nedenleri irdelenirken "Yolsuzluğun en önemli nedeni laik ahlak'' denildi.

İLHAN TAŞÇI
CUMHURİYET - 20 Ocak 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.