Baykal, Akkiraz'ın konserine gidiyor...

Baykal, Akkiraz'ın konserine gidiyor...

Baykal, Akkiraz'ın konserine gidiyor... CHP lideri Baykal, Başbakan Erdoğan’ın “Onlarsız Türkiye eksiktir” diyerek ismini andığı...

A+A-

Baykal, Akkiraz'ın konserine gidiyor...Baykal, Akkiraz'ın konserine gidiyor...

CHP lideri Baykal, Başbakan Erdoğan’ın “Onlarsız Türkiye eksiktir” diyerek ismini andığı sanatçı Sabahat Akkiraz’ın konserine gidiyor. Konsere, Kılıçdaroğlu da davet edildi.

ANKARA - CHP lideri Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan’ın “Onlarsız Türkiye eksiktir” diyerek ismini andığı sanatçı Sabahat Akkiraz’a açtığı telefonun ardından, sanatçının Ankara’da vereceği konsere katılacak.

Akkiraz’ın “Baykal ile aynı görüşteyiz ama o benim ismimden bahsetmez” siteminde bulunması CHP liderini üzdü. Akkiraz’ı telefonla arayarak “Sizi ihmal ettiğimize yönelik bir kırıklık varsa, onu derhal telafi etmeye hazırım” diyen Baykal, Akkiraz’ın gönlünü almaya hazırlanıyor.

BAKAN ÇELİK VE KLIÇDAROĞLU

Akkiraz, Türk Halk Müziği’nin bir başka usta sanatçısı Erdal Erzincan ile birlikte 24 Ekim’de Ankara Balgat’taki Anadolu Gösteri Kongre Merkezi’nde bir konser verecek. Baykal’a da bu konsere ilişkin davetiye gönderilecek.

Konsere CHP MYK üyesi Ali Kılıç ile Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu da davet edilecek.  Akkiraz’ın kardeşi ve menejeri Hasan Akkiraz, GAZETEPORT’a yaptığı açıklamada ailece CHP’li olduklarını belirterek, Baykal’ın katılımından büyük memnuniyet duyacaklarını söyledi.  Konsere Alevi Çalıştayı koordinatörlüğünü de yürüten Devlet Bakanı Faruk Çelik de davet edilecek.

CHP lideri daha önce hayranlığını gizlemediği Melahat Gülses’in konserini izlemiş ve “Günaydınım, Nar Çiçeğim, Sevdiğim” adlı şarkıyı istemişti. Baykal, kulise giderek Melahat Gülses’i kutlamıştı.

AKKİRAZ KİMDİR?

Babası Sivas’lı, annesi Malatya’lı olan Akkiraz, çocukluk yıllarında, ailesi ile birlikte Almanya'ya göç etti. Daha sonra Türkiye'ye dönerek 1983 yılında ‘’Şafak Söktü’’ adını taşıyan ilk albümünü çıkardı. Arif Sağ, Musa Eroğlu, Muhlis Akarsu gibi sanatçılarla çalıştı. Çok özgün kabul edilen ses tonu ve olağanüstü yeteneği, dünya üzerinde etnik müziğin en iyi tanınan isimlerinden biri olmasını sağladı. Pek çok kez ülke dışında konserlere katıldı.

Gazeteport - Yusuf SAHİCİ - 09.10.2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.