Baykal: Aleviler bu toplumun özüdür

Baykal: Aleviler bu toplumun özüdür

Baykal: Aleviler bu toplumun özüdürERZİNCAN (A.A) - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Kim demiş Alevi azınlıktır diye. Aleviler bu tarihin bu toplumun özüdür,...

A+A-

Baykal: Aleviler bu toplumun özüdür

ERZİNCAN (A.A) - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Kim demiş Alevi azınlıktır diye. Aleviler bu tarihin bu toplumun özüdür, köküdür. Bunu kimsenin ayırmasına imkan yoktur. Aynı şekilde Kürtler de, Araplar da, Çerkezler de, Gürcüler de ve Lazlar da bu toplumun özüdür" dedi.

13 Şubat Stadı'nda bu yıl beşincisi düzenlenen Hacıbektaş Vakfı Alevi Kültür Festivali'ne katılan Baykal, yaptığı konuşmada, Türkiye'de Cumhuriyet ve laiklik kavgası yaşandığını savunarak, bu kavganın içinde toplumun her kesiminden insanların bulunduğunu söyledi. Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşadığımız olayları görüyorsunuz. Bu olaylar karşısında artık hepimiz Türkiye geneline bakacağız, dostumuzu, kardeşimizi bileceğiz. Türkiye'nin tümüne hep birlikte sahip çıkacağız. Kim demiş Alevi azınlıktır diye. Aleviler bu tarihin bu toplumun özüdür, köküdür. Bunu kimsenin ayırmasına imkanı yoktur. Aynı şekilde Kürtler de, Araplar da, Çerkezler de, Gürcüler de ve Lazlar da bu toplumun özüdür. Hepimiz Türkiye bütünlüğü içinde birbiriyle kaynaşmış bir büyük milletiz. Hepimiz bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti için yaşamalıyız. Biz Türkiye'yi Atatürk Cumhuriyeti olarak ayakta tutmak istiyoruz."

Kaynak : TURK.NET HABER - Anadolu Ajansı - 19 Temmuz 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.