Baykal Alevileri mektupla aşureye davet etti

Baykal Alevileri mektupla aşureye davet etti

Baykal Alevileri mektupla aşureye davet ettiBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı Alevilerle iftar yemeği yemesinden sonra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal...

A+A-

Baykal Alevileri mektupla aşureye davet ettiBaykal Alevileri mektupla aşureye davet etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı Alevilerle iftar yemeği yemesinden sonra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da Alevileri 23 Ocak günü CHP Genel Merkezi'ne aşureye davet etti.

Alevi örgütleri yöneticileri ve Alevi önderlerine mektup gönderen CHP lideri Baykal, "Sizleri aşuremizi paylaşmaya davet ediyorum" dedi.
 
Baykal mektubunda Alevilere, "Bir insanlık suçu olan Kerbela'nın acısını yüreğinde hisseden, yasını, orucunu tutan sevgili kardeşim" diyerek seslendi.
 
Kerbela'nın bir insanlık utancı ve büyük bir acı olduğunu belirten Deniz Baykal, bu büyük acının bir, iri ve diri olarak göğüslenebileceğini vurguladı.

2007 yılında olduğu gibi Alevilerin yas orucunun sona ermesinin ardından 23 Ocak Çarşamba günü CHP Genel Merkezi'nde hazırlanacak aşureyi Deniz Baykal dağıtacak.
 
AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun aralarında bulunduğu bir tertip heyeti tarafından düzenlenen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı ''Muharrem Ayı Orucu İftarı'' 11 Ocak'ta gerçekleşmişti.

CNN TÜRK - 13 Ocak 2008

Haber Videosu için tıklayınız

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.