Baykal: Cemaat kadrolu dinleme düzeni kuruldu

Baykal: Cemaat kadrolu dinleme düzeni kuruldu

Baykal: Cemaat kadrolu dinleme düzeni kurulduCHP lideri, dinleme olaylarıyla ilgili olarak, ‘Başbakan’a bağlı yeni bir dinlenme düzeni...

A+A-

Baykal: Cemaat kadrolu dinleme düzeni kurulduBaykal: Cemaat kadrolu dinleme düzeni kuruldu

CHP lideri, dinleme olaylarıyla ilgili olarak, ‘Başbakan’a bağlı yeni bir dinlenme düzeni ve burada çok özel bir cemaat kadrolaşması oluşturularak 70 milyon izlemeye alındı. Her türlü şantaja açık olan bu bilgiler birilerinin elinde’ dedi

Grup toplantısına Baykal’dan hemen sonra gelen Sav, toplantının ardından da partililerin koruması altında garaja götürülerek basından uzaklaştırıldı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Başbakan’a bağlı yeni bir dinleme sistemi oluşturulduğunu, burada cemaat kadrolaşması gerçekleştirildiğini ve 70 milyonun izlendiğini” savunarak, “Ne jandarmaya, ne Emniyet’e böyle toptancı bir izleme imkânı tanınamaz. Buna karşı bütün gücümüzle hukuk mücadelesi açacağız” dedi.

Baykal, dün CHP grup toplantısındaki konuşmasında, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın dinlenme iddialarına değindi. Baykal şunları söyledi:

‘Mesajla yükleme’ iddiası

“Bu olay kendi başına suç. İki insanın arasındaki görüşmenin nasıl elde edilirse edilsin, aynen yayımlanması suç. Meclis araştırması hukuki bir sonuç doğurmaz, Meclis soruşturması açılmalıdır.

Genel Sekreter’imizin 10.00’da randevusu var, 10.03’te telefonu çalıyor, 44 dakika o görüşme kayda alınıyor. Biz bunu kuşkuyla karşılıyoruz. Telefonlar kapalı olsa bile açıkmış gibi dinlenebileceği söyleniyor. Mesajla telefona bir yükleme yapılıyor ve cep telefonu mikrofon gibi kullanılabiliyor.

44 dakika tek kelime bile ‘duyulmamış, anlaşılmamış’ demeden tutanağa alınıyor. Bu militan gazetenin, Danıştay cinayetinde çok önemli rol oynayan bu AKP destekçisi gazetenin, CHP’yi ve Genel Sekreter’ini gündeme taşımak istediği günlerde bunlar oluyor.

Bu kadar gazeteci var. Siz hiç böyle bir kısmet bulabildiniz mi? Mahkeme herhalde bu gazeteden görüşmenin teybini isteyecektir.” 

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı (İDB) ve MİT’in mahkeme kararıyla aldığı iletişimin izlenmesi yetkisiyle ilgili haberlere de değinen, İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek’i işaret eden Deniz Baykal şöyle devam etti:

“Çok özel atamalar gerçekleştirildi. 5 bin kişinin dinleme yaptığı ortaya çıktı.

Başbakan’a bağlı yeni bir dinleme düzeni ve burada çok özel bir cemaat kadrolaşması oluşturuldu. Emniyet İDB’nin başında olayların olduğu dönemde Trabzon Emniyet Müdürü olan birisi var.  Teknik birimin başkanlığında aynı cemaate mensup biri. Bunları mahkeme kararından biliyoruz. İDB’nin başındaki kişi Yargıtay’ın mahkeme kararını onamasından sonra getirilmiştir.

Şu anda herkes izleniyor. Her türlü şantaja, kullanıma açık olarak bu bilgiler birilerinin elinde. Bu derhal ortadan kaldırılmalıdır.”

ANKARA Milliyet / Fotoğraf: MUSTAFA İSTEMİ
MİLLİYET - 5 Haziran 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.