Baykal Diziye Tepki Gösterdi

Baykal Diziye Tepki Gösterdi

Baykal Diziye Tepki GösterdiPartisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan  CHP Genel Başkanı Baykal, Almanya'da devlet televizyonunda yayınlanan...

A+A-

Baykal Diziye Tepki GösterdiBaykal Diziye Tepki Gösterdi

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan  CHP Genel Başkanı Baykal, Almanya'da devlet televizyonunda yayınlanan ve Alevileri rencide eden diziye tepki gösterdi.

"Kardeşim işiniz gücünüz mü yok sizin. Nereden çıktı bu? Hangi ihtiyaçtan kaynaklanıyor" diyen Baykal, "Bunların amacı Türkiye'deki toplumunun, huzurunu, barışını, kardeşliğini, uyumunu bozmak. Bunlarla uğraşıyorlar. Tarih boyunca bunlarla uğraşıyoruz. Şimdi yine tekrar bu kurcalamalar, toplumu bölmeye yönelik tezgahlar, herkesi birbirine düşürmeye yönelik çabalar. Bütün bunlar yanlıştır. Biz bir milletiz. Milletimizin içinde Kürt, Arap, Arnavutluk, Çerkeş kökenli vatandaşımızda vardır. Ama hepsi de Türkiye'nin bir parçasıdır. Devletimiz, hepimizin ortak devletidir. Devletimize birlikte sahipleneceğiz ama kendi kimliğimizi de özgürce yaşayacağız" dedi.

-ALMAN DİZİYE TEPKİ-

Deniz Baykal, konuşmasının son bölümlerinde, Almanya'nın ARD Televizyonunda yayınlanan ve Alevilerin tepkisine yol açın yayına tepki gösterdi. Türkiye'deki iç barışın ülke dışından kurcalanmaya çalışıldığını ifade eden Baykal, "Kardeşim işiniz gücünüz mü yok sizin. Nerden çıktı bu? Hangi ihtiyaçtan kaynaklanıyor. Size ne Türkiye'deki toplumun huzurunu, barışını, kardeşliğini, uyumunu bozmak" dedi.

8 Ocak 2008 - AJANSLAR

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.