Baykal, Hüseyin Gazi Kültür Şenliği'ne katıldı

Baykal, Hüseyin Gazi Kültür Şenliği'ne katıldı

"Başbakan'a hak ettiği cevabı veririz" CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Türkiye yaşanmakta olan tartışmaların iç yüzünü...

A+A-

Baykal, Hüseyin Gazi Kültür Şenliği'ne katıldı"Başbakan'a hak ettiği cevabı veririz"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Türkiye yaşanmakta olan tartışmaların iç yüzünü gayet iyi değerlendiriyor. Biz, bu alanları bu tartışmalara zemin olarak seçmeyelim. Önümüzdeki günlerde bir araya geliriz, Başbakan'a hak ettiği cevabı orada en güzel şekilde veririz" dedi.

CHP Genel Başkanı Baykal, Mamak'ta Hüseyin Gazi Kültür Şenliği'ne katıldı. Baykal, şenlik alanına gelişinde Hüseyin Gazi Türbesi ve burada bulunan cemevini ziyaret etti. Kalabalık nedeniyle şenlik alanındaki protokol bölümüne güçlükle ilerleyen Baykal, semah gösterisini izledi.

Baykal, şenlikte yaptığı konuşmada, burada bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Hüseyin Gazi'nin Anadolu'yu vatan yapan büyük mücadele öncülerinin başında geldiğini söyledi.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde gerçekleşen Ertuğrul Gazi'yi anma törenine katıldığını hatırlatan Baykal, "Anadolu gazileriyle, erenleriyle, ermişleriyle bir büyük zenginliktir. Anadolu'yu vatan yapan budur. Bu coğrafyayı vatan yapan insanların ortak değerleri, anlayışları ve inançlarıdır" dedi.

Geçmiş değerlere sahip çıkmanın toplumu geleceğe taşımanın ön koşulu olduğunu ifade eden Baykal, Anadolu'nun temelindeki sevgi, saygı ve hoşgörü anlayışının zaman zaman baskı ve tehditlere maruz kaldığını ancak milletin bu baskı ve tehditleri aşmayı başardığını kaydetti.

Toplumda insanı temel alan bir anlayışın hakim olması gerektiğine işaret eden Baykal, "Cinsiyetsiyet, inanç, mezhep önemli değildir, insan önemlidir. İnsanı bir sınıfa, ideolojiye, kimliğe indirgeyemezsin, dönüştüremezsin. İnsan bütün karmaşıklığıyla neyse odur. Ona saygı göstereceksin. Devlet olarak tarif etmeye, kimlik vermeye çalışmayacaksın. Herkes kimliğini, inancını kendisi ortaya koyacak. 'Sen şusun, sen busun' deme hakkı kimsede yoktur. Önemli olan insanın kendisidir, her şey insan içindir. Kabemiz insandır. Bu anlayışı hepimiz paylaşmalıyız" diye konuştu.

Sosyal demokrasinin iktidar olacağına inandığını ifade eden Baykal, yaklaşan yerel seçimleri de hatırlatarak, belediye başkan adaylarından Hüseyin Gazi Türbesi ve çevresinin daha güzel bir hale getirilmesi için çalışmalarını istedi.

Türkiye'nin çok ciddi ve sıcak günlerden geçtiğini söyleyen Baykal, basının şenliğe gösterdiği ilginin de Hüseyin Gazi'ye olan saygının yanı sıra bu günlerin etkisinden kaynaklandığını ifade etti.

Basının son günlerdeki tartışmalara ilişkin cevap beklentisi içinde olduğunu söyleyen Baykal, "Burası zemini değil ama o konuları da konuşacağız. Bu sıcak ortamı hep beraber yaşıyoruz. Herkes her şeyin farkında. Hiç merak etmeyin. Gerçekler ortaya çıkıyor. Türkiye yaşanmakta olan tartışmaların iç yüzünü gayet iyi değerlendiriyor. Biz bu alanları bu tartışmalara zemin olarak seçmeyelim. Önümüzdeki günlerde bir araya geliriz, Başbakan'a hak ettiği cevabı orada en güzel şekilde veririz" dedi.

CNNTURK - 14 Eylül 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.