Baykal'ın mektubu teslim edildi

Baykal'ın mektubu teslim edildi

Baykal'ın mektubu teslim edildiAlevi olduğu için dövülen öğrenci ve ailesine Baykal'ın gönderdiği mektup verildi.Esenyurt...

A+A-

Baykal'ın mektubu teslim edildiBaykal'ın mektubu teslim edildi

Alevi olduğu için dövülen öğrenci ve ailesine Baykal'ın gönderdiği mektup verildi.

Esenyurt Ali Kul Çok Programlı Lisesi’nde Edebiyat Öğretmeni Zeki Yılmaz’ın, Alevi olduğu gerekçesiyle dövdüğü Lise 1'inci sınıf öğrencisi B.K'ye ve ailsine CHP'den destek geldi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, bir lisede öğretmeni tarafından dövüldüğü belirtilen Alevi öğrencinin babasına yazdığı mektup, İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin tarafından teslim edildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Tekin ile bazı yöneticiler, ailenin yaşadığı Esenyurt beldesine giderek, burada baba Ziram Kul ile buluştu.

Baykal'ın mektubu teslim edildi

Kul'a ''geçmiş olsun'' dileklerini ileten ve gerektiğinde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Tekin, Baykal'ın yazdığı destek mahiyetindeki mektubu baba Kul'a teslim etti. Tekin, Kul'un açtığı mektubu yüksek sesle okudu.

CHP Genel Başkanı Baykal'a, verdiği destek ve moral ile kendilerini sahipsiz bırakmadığı için teşekkür eden Kul, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve bazı milletvekillerinin de kendilerini arayarak, ''geçmiş olsun'' dileğinde bulunduğunu söyledi.

Kul, Başbakan Erdoğan'ın telefonda ''Madem bu olay Ramazan'da oldu, niye bugüne kadar kimseye söylemediniz?'' diye sorduğunu, kendisinin de Erdoğan'a, ''Öğretmenin ikinci kez dövmesinin ardından çocuğunun kendisine durumu anlattığını'' söylediğini ifade etti.

Dayak olayını 26 Kasımda öğrendiğini, bunun üzerine çocuğunun dövüldüğüne dair rapor aldığını ve sonra ilgili tüm yerlere başvurduğunu kaydeden Kul, Zafer Üskül'ün de telefonda ''Şikayetlerinin kendi lehlerine sonuçlandığını'' söylediğini kaydetti.

Ziram Kul, oğlunu döven öğretmenin açığa alındığını, çocuğunu da başka bir okula kaydettirdiğini ifade etti.

İl Başkanı Gürsel Tekin de ''Kul ailesinin yaşadığı mağduriyetin Türkiye'nin dört bir yanında yaşandığını'' savunarak, ancak birçok insanın çeşitli kaygılardan dolayı bunu sineye çektiğini ve şikayet etmediğini söyledi.

Tekin, Kul ailesini davranışından dolayı kutladı.

GERÇEK GÜNDEM - 13 Aralık 2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.