Bayraklı'da Sivas'ı Anma Etkinlikleri

Bayraklı'da Sivas'ı Anma Etkinlikleri

Bayraklı'da Sivas'ı Anma Etkinlikleri  Bayraklı Belediyesi Sivas'ı unutturmuyor‎  Bayraklı Belediyesi bundan tam 17 yıl önce...

A+A-

Bayraklı'da Sivas'ı Anma Etkinlikleri

Bayraklı'da Sivas'ı Anma Etkinlikleri 

Bayraklı Belediyesi Sivas'ı unutturmuyor‎
 
Bayraklı Belediyesi bundan tam 17 yıl önce Sivas Madımak Otel’de yanarak can veren 35 aydın, ozan ve otel görevlilerini anıyor. 3 Temmuz Cumartesi günü bir kez daha özgürlük, demokrasi ve barışa çağrıda bulunarak, Onur Mahallesi Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenecek anma töreni ve Sabahat Akkiraz konseriyle yitip giden değerler hatırlanacak.

Sivas’ta aydınlık gelecek hedef alındı

Tam 17 yıl önce Sivas’ta gerçekleşen olayların; birçok aydın insanı aramızdan almasının çok ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ; “Ellerinde sadece sazları ve sözleri olan insanlar hedef alındı. Sivas’ta sadece aydınlık geleceği dillendiren bu insanların katli, halkların kardeşliğini hedef alan ve hala varlığını sürdüren karanlıktır. Bayraklı bu karanlık zihniyete karşı, barış ve kardeşlik mesajı vermeye devam ediyor. Bu ve tarih boyunca yaşanan Çorum ve Maraş gibi katliamlar unutturulmadıkça, köklü çözümleri beraberinde getirecektir” dedi.

Bayraklı Anadolu’nun mozaiği

Bayraklıyı da tam bir Anadolu mozaiği olarak nitelendirmek gerektiğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ; “Hangi din, dil ırk ya da mezhepten olursa olsun tüm halkların barış ve demokrasi zemininde yaşaması gerekiyor. Bayraklı bu anlamıyla bakıldığında yıllardır büyük bir zenginlik içeriyor. Birçok kültürü bir arada barındırıyor. Belediye olarak, Bayraklı’nın etnik ve kültürel zenginliğini fırsat olarak değerlendiriyoruz. İlçemiz bu zenginliğini örnek bir demokrasi anlayışıyla taşıyabilmektedir. Bayraklı yaşayanları, kardeşlik duygusunun pekiştiği bir aradalık sergilemekteler. Ben inanıyorum ki, bu güç Bayraklı’ya artı olarak dönecektir” diye konuştu.

Bayraklı'da Sivas'ı Anma Etkinlikleri

Sabahat Akkiraz konser verecek

Bayraklı Belediyesi, Alevi Kültür Dernekleri Bayraklı ve Karşıyaka Şubeleri, Pir Sultan Abdal Dernekleri İzmir Şubesi, Yöre ve İnanç Dernekleri ortaklığıyla düzenlenen anma etkinliği saat 20.00’de başlayacak. Tüm İzmir halkının davetli olduğu ücretsiz organizasyon açılış konuşmalarının ardından semah gösterisiyle başlayacak. Programda daha sonra Türk Halk Müziğinin büyük yorumcusu Sabahat Akkiraz sahne alacak. Akkiraz, gecede birbirinden güzel türkülerini yitip giden yurttaşlar için seslendirecek.

“Madımak’ı unutma, unutturma” paneli düzenlenecek

Bayraklı Belediyesi Kent Konseyi, 4 Temmuz Pazar günü saat 16.00’da Postacılar İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde, “Madımak’ı unutma, unutturma” paneli düzenleyecek. Bayraklı Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Çelik’in yöneteceği panelde Avrupa Alevi Kültür Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker, Alevi Kültür Dernekleri Eğitim Sekreteri – Yazar Turan Eser, Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Yazar Aydoğan Yavaşlı konuşmacı olarak katılacak.

KAYNAK : focafoca.com - 1 Temmuz 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.