BBP 'Kontr-gerilla' istedi

BBP 'Kontr-gerilla' istedi

Derin savaş teklifi Yazıcıoğlu, Başbakan'la yaptığı ikili görüşmede VIP Kontr-gerilla önerdi.'PKK'ya karşı ÇATLI...

A+A-

Muhsin Yazıcıoğlu'ndan Derin savaş teklifi Derin savaş teklifi

Yazıcıoğlu, Başbakan'la yaptığı ikili görüşmede VIP Kontr-gerilla önerdi.

'PKK'ya karşı ÇATLI MODELİ uygulansın'

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Başbakan'la görüşüp çok tartışılacak bir öneri yaptı: PKK'ya karşı ASALA dönemindeki Çatlı modelini uygulayalım. 50 kişilik özel tim, gerekirse yurtdışına sızıp hedefi vursun!

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu’nda, PKK’ya karşı izlenecek yeni stratejiler konuşulurken, istihbarat yeteneği yüksek, sınır ötesine sızarak örgütün lider kadrosunu imha edecek özel terör timlerinin kurulması da gündeme geldi. Teknolojik silahlarla donatılarak, bölgenin fiziki koşullarına göre savaşan özel bir terör timinin oluşturulması, kurulda ağırlıklı görüş olarak ortaya çıktı. Bu konuya daha farklı bir açılımı da Büyük Birlik Partisi (BBP) Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu getirdi. Yazıcıoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan ile önceki günkü görüşmesinde, dayanağını çıkarılacak özel bir yasadan alacak 50 kişilik bir birliğin oluşturulmasını ve tam yetkiyle donatılmasını önerdi. ASALA’ya verilen savaşta kullanılan Abdullah Çatlı modelinin legal halini öneren Yazıcıoğlu, “Ama bunun için piyasada suça bulaşmış insanları değil, bilinçle yetiştirilmiş özel yetenekli insanları seçelim. Aksi halde mafya doğar” dedi.

ÇİLLER KABUL ETMEMİŞTİ

Yazıcıoğlu, AKŞAM’a yaptığı açıklamada, teröre karşı görüşlerini aktarmak için Başbakan’la görüştüğünü, önerilerini aktardığını anlattı.

Yazıcıoğlu, ASALA’da olduğu gibi PKK’yı bitirmek için 50 kişilik bir timin oluşturulmasını isteyerek, “Terör ile mücadele, yanaşık düzen eğitimi almış askerlerle yapılamaz. Özel yasa çıkarılarak, hukuk güvencesi ile tam yetkilendirilmiş özel birlikler oluşturulmalıdır. Bu birlikler, PKK’yı takip, tespit ve enterne etme yetisine sahip olmalı ve inisiyatif kullanabilecek yetkiyle donatılmalıdır” önerisini getirdi.

LEGAL VIP TİPİ

Çatlı’nın yasal bir pozisyonu olmadığına işaret eden Yazıcıoğlu, görüşlerini şöyle aktardı: “Devlet, özel timinde yer alacak bu kişilere resmi olarak kimliğini verecek, yasal yetkileriyle sınırlarını koyacak. Bu model suiistimale kapalıdır, çünkü legaldir. Terör örgütünün işine gelen yanaşık düzen eğitimi ile Cudi Dağı’nı çevirip başarılı olamazsınız. Çünkü terörist belli bir noktada değil. Bu yüzden 50 kişilik iyi yetiştirilmiş, nerede silah kullanacağını bilen VIP tipi kişilerden oluşacak bir birlik oluşturulmalıdır. Bunların istihbarat kabiliyeti yüksek olacak. ASALA bitti, neden? Çünkü diasporanın yüreğine korku düştüğü için. Aynısı PKK için de yapılmalı. Ele başları yok edilmeli.”

CANIMIZIN YANMASI MEŞRU MU?

Yazıcıoğlu, bu birliğin yurtdışına da sızması gerektiğini vurgulayarak, “Bu noktada uluslararası hukuka uygunluk kaygısı gündeme gelebilir. Ama terörün bizim canımızı yakması meşru mu?” diye sordu. Yazıcıoğlu, PKK’nın Doğu’da devşirdiği insan kaynaklarının engellenmesi çağrısı yaptı, örgüte karşı istihbarata ağırlık verilmesini önerdi.


Susurluk’ta biten öykü

Nevşehir’de 1956’da doğdu. 1977’de Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı, 1 yıl sonra Ülkücü Gençlik Derneği genel başkan yardımcılığına seçildi. Bedrettin Cömert’in öldürülmesi, Ankara Bahçelievler’de 7 TİP’linin katledilmesi, Mehmet Ali Ağca’nın hapisten kaçırılması gibi eylemlerle anıldı. 12 Eylül Darbesi’ni izleyen aylarda yurtdışına çıktı. Ağca tarafından gerçekleştirilen Papa Suikastı tertipçilerinden olduğu ileri sürüldü. 1985’de Papa Suikastı davasında tanık olarak konuştu. Türkiye’de Mehmet Özbay sahte kimliğini kullanan Çatlı, İstanbul’da 6 şirkete ortak olmuş ve ticaret hayatına da atılmıştı. Azerbeycan’da düzenlenen ihtilâlin organizasyonunda yer aldığı, Tarık Ümit’in kaçırılıp öldürülmesi olayını düzenlediği, özel harekatçı polislerle birlikte Ömer Lütfü Topal cinayetini gerçekleştirdikleri, Mehmet Ali Yaprak’ı fidye almak için kaçırdığı, devletin çeşitli resmi belgelerinde iddia edildi. 1996’da Balıkesir Susurluk’taki meşhur kazada öldü. 5 Kasım 1996’da Nevşehir’de yapılan cenaze törenine BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da katıldı. Tabutu Türk bayrağına sarıldı.

Ebru TOKTAR/ANKARA-Beşir ARİZ        
12 Ekim 2007 - AKŞAM

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.