BBP'liler bize yardım edecekti

BBP'liler bize yardım edecekti

'BBP'liler bize yardım edecekti'Dink suikastı sanığı Yasin Hayal: Erhan Tuncel , BBP'lilerin bize yardım edeceğini söyleyip bana...

A+A-

'BBP'liler bize yardım edecekti''BBP'liler bize yardım edecekti'

Dink suikastı sanığı Yasin Hayal: Erhan Tuncel , BBP'lilerin bize yardım edeceğini söyleyip bana 'cezeavinde keyfine bak' demişti

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davanın 3'üncü görüntülü ve sesli oturum tutanakları 4 gün sonra taraflara verildi. Kâtip bulunmayan ve 9 saat süren oturumla ilgili çözüm 4 günde tamamlanabildi. Dink'i öldürmeye azmettirdiği iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Erhan Tuncel'in, "Burada bizi kazana attılar, etrafımızda baltalarla dolanıyorlar" sözleri dikkat çekti.

Duruşmada, müdahil tarafın avukat sayısının mahkemece 15 ile sınırlandırıldığını belirten Tuncel, kendi avukat sayısının azlığını 'silahların eşitsizliği' olarak değerlendirdi.

'Avukatlar çıkarılsın'

Gizli duruşmadaki beyanları basına verdikleri için bazı avukatların salondan çıkarılmasını isteyen Tuncel, "Beni çıkarın, gizli duruşmaya devam edin" dedi. Sanık ifadelerinin bir pop müzik söylediğini de belirten Tuncel'in, "Biri Laz müziği söylüyor. Savcı Bey bunları notaya dökmüş. Burada 'si' notası var" sözleri dikkat çekti. Dink'in eşi Rakel Dink'e, geçen duruşmada başsağlığı dilediğini de anlatan Tuncel, "Şu anda dilemiyorum. Avukatlarının bizi aşağılayıcı, küçük düşürücü beyanlarda bulunması bakış açıma uygun değil" dedi.

Müdafi avukat Cahit Can Yanık ise "Ortada bir örgüt olmadığı kesindir. Onlar aynı mahallede çoluk çocuktur. Ortada çok büyük bir örgüt varsa müdahil tarafı örgüttür" dedi.

Dink ailesinin avukatı Bahri Belen, "Meslektaşım asıl örgütün burada bulunduğunu söyledi. Bu örgüt, hak arama özgürlüğünün örgütüdür. Bu örgüte üye olmaktan onur duyuyoruz" diye konuştu. Diğer sanık Yasin Hayal, Tuncel'in, cezaevinde avukat konusunda kendilerine yardım edeceğini söylediğini öne sürdü. Hayal, şu iddiada bulundu: "Erhan, BBP'den ağabeylerimizin yanına giderim demişti. Onların yardım edeceğini söylemişti. 'Sen cezaevinde keyfine bak' demişti."

ESRA ALUS İstanbul

CHP'den Dink için komisyon

CHP, Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından TBMM bünyesinde kurulan Dink Cinayetini Araştırma Komisyonu'nu "yavaş ve ilgisiz" davranmakla eleştirerek, kendi komisyonunu kurdu. Dink'le ilgili duruşmalara katılacak olan CHP komisyonu, devlet birimlerinden olaya ilişkin bilgi ve belgeleri isteyecek. CHP'nin 5 kişilik Dink Cinayetini İzleme Komisyonu'nda Manisa Milletvekili Şahin Mengü, İstanbul milletvekilleri Mehmet Ali Özpolat, Çetin Soysal, Sacid Yıldız ve Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk yer alıyor. CHP'nin komisyonu, İstanbul ve Trabzon'a giderek cinayetin izlerini sürecek.

Mengü, "İddianameyi ve diğer dosyaları didik didik edeceğiz. Trabzon Emniyeti ile İstanbul Emniyeti arasında kopukluklar, ne varsa hepsine bakacağız" dedi.

ÖNDER YILMAZ Ankara
MİLLİYET - 16 Şubat 2008 Cumartesi

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.