BDP'den Cemevine Yapılan Saldırıya Tepki

BDP'den Cemevine Yapılan Saldırıya Tepki

BDP'den Cemevine Yapılan Saldırıya Tepki İstanbul Başakşehir'de bulunan Cemevine dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan saldırıya...

A+A-

BDP'den Cemevine Yapılan Saldırıya Tepki BDP'den Cemevine Yapılan Saldırıya Tepki

İstanbul Başakşehir'de bulunan Cemevine dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan saldırıya BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tepki gösterirken, olayı gerçekleştirenlerin provakatör olduğunu söyledi.

İstanbul Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, Kılıç Sokak üzerinde bulunan Karacaören Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Velibaba Cemevi önüne gelmiş, cemevinin dış kısmında Türk bayrağı asılı olduğu gerekçesiyle, cemevine taş ve sopalarla saldırarak, içeride bulunan vatandaşlardan bayrağın indirilmesi istemiştiler. Cemevine yapılan saldırı olayı ile ilgili olarak BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan kınama geldi.

Demirtaş, saldırıyı gerçekleştirenlerin provakatör olduğunu belirterek, "Herşeyden tereddütsüz ve açık bir dil ile orada yapılan saldırıyı kınıyoruz hiç bir gerekçesi olamaz. BDP ile hiç bir şekilde alakalı değildir. Tam olarak tartışmaların yoğunlaştığı bir dönemde çözüm tartışmaların gündeme oturduğu böyle bir provokasyon bizi şaşırtmadı. Çünkü provokatörler genelde böyle dönemleri seçerler zaten. Gündemi saptırmak ve kitleleri karşı karşıya getirmek için. Hele hele bir ibadathaneyi alevi yurttaşların ibadethane olarak kullandığı bir mekana yönelik bir saldırıyı BDP'lilerin yapması asla düşünülemez böyle birşey yoktur. Buradan Alevi vatandaşlara seslenmek istiyorum bu bir provakasyondur ve karşı karşıya getirme girişimidir. Bırakın saldırıyı Cemevlerinin özgürlüğe ve ibadethane statüsüne kavuşması için mücadele ediyoruz. Partisi içerisinde en çok alevi Milletvekili ve yöneticisi olan parti BDP'dir. BDP aynı zamanda Alevilerin partisidir. Gazide ve Maraş katliamı ile ilgili yüzleşmenin talep edildiği bu günlerde bu derin bir provakasyondur. Sorumluları kimse ortaya çıkarılsın. Bu kesinlikle partimizin ve tabanı ile alakası yoktur" dedi.

BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel ise yapılan saldırıyı kınayarak, "Cemevi değil hangi ibadethaneye olursa olsun bu tip bir saldırı kabul edilemez, bu bir provakasyon. Ben İstanbul Milletvekiliyim. Cemevlerinde birçok programa da katıldık. Biz bütün üyelerimiz ve yöneticilerimizle böyle bir olayın aydınlatılması için çalışma yapacağız. Alevilere yönelik başka bir linç girişimidir. Onlarda bu ülkenin yurttaşlarıdır. Kürtler ile alevileri ayrıştırmaya yönelik yapılan bir politikadır. Ben inanıyorum ki ne alevi ve sünni yurttaşlarımız ne de toplamda Kürt ve Türk halkı bu provakasyona gelmeyecektir ve bu provakasyonu açığa çıkartacaktır" diye konuştu.

Haberoku - İHA - 27 Aralık 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.