BDP'den ürperten iddia

BDP'den ürperten iddia

BDP'den ürperten iddiaBDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, 15 Ağustos’ta Hakkari’de askerliğini yapan Ali Arslan’ın Alevi olduğu...

A+A-

BDP'den ürperten iddiaBDP'den ürperten iddia

BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, 15 Ağustos’ta Hakkari’de askerliğini yapan Ali Arslan’ın Alevi olduğu ve oruç tutmadığı gerekçesiyle bir başka asker tarafından vurularak öldürüldüğü iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Halis, TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde, Hakkari’de askerliğini yapan Ali Arslan’ın, basında yer alan haberlere göre, ailesiyle yaptığı telefon görüşmelerinde Alevi olduğu için sürekli diğer askerler tarafından hor görüldüğünü söylediğini kaydetti.

Halis, "Aynı haberlerde, Arslan’ın öldürülmesinin birlik komutanlarınca saklanıp, basına yansımadan olayın örtbas edilmesinin sağlanmaya çalışıldığı iddia edilmektedir. Cenazenin yetkililer tarafından ailesine gösterilmemesi de bu kuşkuyu güçlendirmektedir" dedi.

Halis Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’e şu soruları yöneltti: "Ali Arslan’ın oruç tutmadığı gerekçesiyle bir başka asker tarafından öldürüldüğü iddiası doğru mudur? Olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma hangi aşamadadır? Olayın birlik komutanlarınca gizlenmeye çalışıldığı iddiaları doğru mudur? Bu iddialar hakkında askeri birliğin sorumluları hakkında işlem yapılacak mıdır? Kışlalardaki kuşkulu ölümleri önlemeye yönelik ne tür tedbirler alınması düşünülmektedir?"

Milliyet - ANKA - 23 Ağustos 2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.