BDP'li Halis, Başbakana Alevi Doktoru sordu

BDP'li Halis, Başbakana Alevi Doktoru sordu

BDP'li Halis, Başbakana Alevi Doktoru sorduBarış ve Demokrasi Partisi (BDP) Tunceli Milletvekili, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesiyle...

A+A-

BDP'li Halis, Başbakana Alevi Doktoru sorduBDP'li Halis, Başbakana Alevi Doktoru sordu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Tunceli Milletvekili, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesiyle Erzincan Mollaköy Beldesi Sağlık Ocağı’nda görev yapan Alevi Doktor Müslüm Doğan’ın meslekten men edilmesinin gerekçelerini sordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, “Erzincan ili Mollaköy beldesi Sağlık Ocağı’nda, nitelikli sağlık hizmeti verilebilmesi için Dr. Müslüm Doğan İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurarak, gezici klinik, ambulans ve sağlık malzemeleri gibi eksikliklerin giderilmesini istemiştir. Ancak buna rağmen, Dr. Müslüm Doğan’ın talebine İl Sağlık Müdürlüğü’nden uzun süre karşılık verilmemiştir. Belli bir süre sonra gönderilen bir takım sağlık malzemesi ise, çok eski ve kullanılmaz durumda olunca, Dr. Doğan ve Mollaköy halkında bölgelerinin Alevi olmasından ötürü ayrımcılık yapıldığı intibası oluşmuştur. Bunun üzerine Dr. Müslüm Doğan, Sağlık İl Müdürlüğü’nü nitelikli sağlık hizmeti vermediği ve inançsal ayrımcılık yaptığı iddiasıyla durumu yazılı olarak Valiliğe bildirmiştir.

Fakat Valilik, iddiaları incelemek üzere tarafsız kişiler görevlendirmek yerine, şikâyet edilen İl Sağlık Müdürlüğü’nden kişileri olayı araştırmak üzere görevlendirmiştir. Sonrasında Dr. Doğan, Valiliğin tutumunu Adalet Bakanlığı’na ve Başbakanlığa bir dosya halinde sunmuştur. Ayrıca, Savcılığa da suç duyurusunda bulunmuştur. Tüm bu yaşananların sonucunda, İl Sağlık Müdürlüğü, Valilik ve Sağlık Bakanlığı arasında jet hızıyla yapılan yazışmalarla Dr. Müslüm Doğan “memuriyete uygun olmayan davranışlarda bulunduğu” iddiasıyla, memuriyetten uzaklaştırılma “ceza”sına çarptırılmıştır. Belde insanı tarafından haksız yere verildiğine inanılan bu cezanın verilmesinde, Doktor Müslüm Doğan’ın ve belde halkının Alevi olduğu kanısı yatmaktadır” dedi.

Halis, Başbakana konuya ilişkin şu soruları yöneltti:

Erzincan’da hizmet verilirken inançsal bir ayrımcılık yaptıkları iddia edilen Erzincan Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü hakkında gerekli inceleme ve soruşturma yapmayı düşünüyor musunuz?

Bir doktorun nitelikli sağlık hizmeti verebilmesi için gerekli olan araç-gereçleri talep etmesi ve görevini yerine getirmeyen kurumları yasal yol ve yöntemlerle daha üst makamlara bildirmesi suç mudur?

Erzincan Mollaköy sağlık ocağı ihtiyacı için talep edilen sağlık araç-gereçlerinin verilmesi gerekirken, bu talepte bulunan doktorun cezalandırılmasını öngören bir yasa maddesi var mıdır?

Doktor Müslüm Doğan’ın memuriyet hakkının elinden alınmasının düzeltilmesine ilişkin ve yaşadığı mağduriyetin giderilmesine yönelik bir girişiminiz olacak mı?

İl Sağlık Müdürü ve valinin,  Erzincan’da son dönemlerde varlığı artık inkâr edilmeyen tarikat ve cemaatlerle bir ilişkisi var mıdır?

KAYNAK : Tuncelininsesi.com - 24 Şubat 2010 Çarşamba

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
 
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

24.02.2010
 
Şerafettin HALİS
Tunceli Milletvekili

 
Erzincan ili Mollaköy beldesi Sağlık Ocağı’nda, nitelikli sağlık hizmeti verilebilmesi için Dr. Müslüm DOĞAN İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurarak, gezici klinik, ambulans ve sağlık malzemeleri gibi eksikliklerin giderilmesini istemiştir

Ancak buna rağmen, Dr. Müslüm Doğan’ın talebine İl Sağlık Müdürlüğü’nden uzun süre karşılık verilmemiştir. Belli bir süre sonra gönderilen bir takım sağlık malzemesi ise, çok eski ve kullanılmaz durumda olunca, Dr. Doğan ve Mollaköy halkında bölgelerinin Alevi olmasından ötürü ayrımcılık yapıldığı intibası oluşmuştur.

Bunun üzerine Dr. Müslüm Doğan, Sağlık İl Müdürlüğü’nü nitelikli sağlık hizmeti vermediği ve inançsal ayrımcılık yaptığı iddiasıyla durumu yazılı olarak Valiliğe bildirmiştir.

Fakat Valilik, iddiaları incelemek üzere tarafsız kişiler görevlendirmek yerine, şikâyet edilen İl Sağlık Müdürlüğü’nden kişileri olayı araştırmak üzere görevlendirmiştir.

Sonrasında Dr. Doğan, Valiliğin tutumunu Adalet Bakanlığı’na ve Başbakanlığa bir dosya halinde sunmuştur. Ayrıca, Savcılığa da suç duyurusunda bulunmuştur.

Tüm bu yaşananların sonucunda, İl Sağlık Müdürlüğü, Valilik ve Sağlık bakanlığı arasında jet hızıyla yapılan yazışmalarla Dr. Müslüm DOĞAN “memuriyete uygun olmayan davranışlarda bulunduğu” iddiasıyla, memuriyetten uzaklaştırılma “ceza”sına çarptırılmıştır.

Belde insanı tarafından haksız yere verildiğine inanılan bu cezanın verilmesinde, Doktor Müslüm Doğan’ın ve belde halkının Alevi olduğu kanısı yatmaktadır.
 
Bu bilgiler ışığında;
 
1-) Erzincan’da hizmet verilirken inançsal bir ayrımcılık yaptıkları iddia edilen Erzincan Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü hakkında gerekli inceleme ve soruşturma yapmayı düşünüyor musunuz?
 
2-) Bir doktorun nitelikli sağlık hizmeti verebilmesi için gerekli olan araç-gereçleri talep etmesi ve görevini yerine getirmeyen kurumları yasal yol ve yöntemlerle daha üst makamlara bildirmesi suç mudur?
 
3-) Erzincan Mollaköy sağlık ocağı ihtiyacı için talep edilen sağlık araç-gereçlerinin verilmesi gerekirken, bu talepte bulunan doktorun cezalandırılmasını öngören bir yasa maddesi var mıdır?
 
4-)
Doktor Müslüm DOĞAN’ın memuriyet hakkının elinden alınmasının düzeltilmesine ilişkin ve yaşadığı mağduriyetin giderilmesine yönelik bir girişiminiz olacak mı?
 
5-) İl Sağlık Müdürü ve valinin,  Erzincan’da son dönemlerde varlığı artık inkâr edilmeyen tarikat ve cemaatlerle bir ilişkisi var mıdır?

İLGİLİ HABERLER :

İşte Alevi Açılımı: İnsanca Sağlık İsteyen Alevi Doktor, İşten Atıldı!

Memurluktan Atılan Alevi Doktora Demokratik Kurumlardan Destek

Devlet memurluğundan men edilen doktor, yargıya başvurdu

Alevi doktor memuriyetten atıldı

Alevi Doktor Memurluktan Atıldı - 1

Alevi Doktor Memurluktan Atıldı - 2

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.