Behçet Aysan Şiir Ödülü İçin başvurular başladı

Behçet Aysan Şiir Ödülü İçin başvurular başladı

Behçet Aysan Şiir Ödülü İçin başvurular başladıTürk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından verilen Behçet Aysan Şiir...

A+A-

Behçet Aysan Şiir Ödülü İçin başvurular başladıBehçet Aysan Şiir Ödülü İçin başvurular başladı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından verilen Behçet Aysan Şiir Ödülü için geçen yıl yayımlanmış kitap ya da yayına hazır bir kitap dosyası ile 15 Eylül tarihine kadar aday olunabileceği bildirildi.

TTB'den yapılan yazılı açıklamada, 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta meydana gelen olaylarda ölen şair Dr. Behçet Aysan ve 36 kişinin anısına düzenlenen Behçet Aysan Şiir Ödülü'nün bu yıl ondördüncüsünün verileceği kaydedildi.

2007 yılı içinde yayımlanmış bir kitap ya da yayına hazır bir kitap dosyası ile aday olunabilecek ödül için 15 Eylül'e kadar başvurulabileceği belirtilerek, ''Ödül için kişiler kitap ve dosya ile kendileri doğrudan başvurabilir ya da yayımlanmış şiir kitaplarını sivil toplum örgütleri, yayınevleri ve üçüncü kişiler, şairin onayını almak koşuluyla önerebilirler'' denildi.

Ödül için başvuracakların kitap ya da şiir dosyalarını ad soyad, açık adres ve kısa yaşam öyküsüyle birlikte ''TTB Merkez Konseyi GMK Bulvarı Şehit Daniş Tunalıgil Sok. No:2 Kat:4 Maltepe 06570 Ankara'' adresine göndermeleri gerektiği bildirildi.

Ödül ile ilgili daha geniş bilginin, TTB'nin www.ttb.org.tr adresindeki internet sitesinden, genel merkezden, 312 231 31 79 numaralı telefondan ya da 312 231 19 52-53 numaraya faks çekilerek edinilebileceği belirtildi.

Ödül kazanan yapıt, Kasım ayında açıklanacak.

GERÇEK GÜNDEM - 4 Haziran 2008

Türk Tabipleri Birliği Behçet Aysan Şiir Ödülü       

BASIN AÇIKLAMASI

Türk Tabipleri Birliği 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak’ta yitirdiğimiz Şair Dr.Behçet Aysan ve 36 insanımızın anısına Şiir Ödülü vermektedir. Türk Tabipleri Birliği Behçet Aysan Şiir Ödülü’nün bu yıl ondördüncüsü verilecektir.

  • Ödüle 2007 Ocak ayından itibaren yayımlanmış bir kitap ya da yayına hazır bir kitap dosyası ile aday olunabilir.
  • Ödüle son katılma tarihi 15 Eylül 2008’dır.
  • Ödüle, kişiler kitap ve dosya ile kendileri doğrudan katılabilir ya da yayımlanmış şiir kitaplarını sivil toplum örgütleri, yayınevleri ve üçüncü kişiler şairin onayı alınmak koşuluyla önerebilirler.
  • Ödül için gönderilen yapıtlar açıklanmaz; yalnızca ödül kazananlar duyurulur.
  • Ödül kazanan yapıt 2008 yılı Kasım ayında açıklanır.
  • Ödüle aday olacak şairler, adı, açık adresi ve kısa yaşam öyküsüyle birlikte kitaplarını (8 adet) ya da şiir dosyalarını (8 adet) TTB Merkez Konseyi, GMK Bulvarı, Şehit Daniş Tunalıgil Sok. No:2 Kat:4. Maltepe, 06570 Ankara adresine göndermelidir.

Behçet Aysan Şiir Ödülü ile ilgili daha geniş bilgi almak için; Türk Tabipleri Birliği Web Sitesine “http://www.ttb.org.tr” veya Türk Tabipleri Birliği GMK Bulvarı, Şehit Daniş Tunalıgil Sok. No:2 Kat:4 06570 Maltepe/Ankara” adresine, Tel:0 312 231 31 79(pbx), Faks:0 312 231 19 52-53’e başvurulabilir.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ
MERKEZ KONSEYİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.