Behçet Aysan şiir yarışması

Behçet Aysan şiir yarışması

Behçet Aysan şiir yarışmasıYarışma başvuruları için 15 Ekim Perşembe son gün.Türk Tabipler Birliği (TTB) tarafından, Sivas’ta...

A+A-

Behçet Aysan şiir yarışmasıBehçet Aysan şiir yarışması

Yarışma başvuruları için 15 Ekim Perşembe son gün.

Türk Tabipler Birliği (TTB) tarafından, Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nde çıkan yangın sonucu yaşamını yitiren Şair Behçet Aysan ile 34 kişinin anısına verilen ve bu sene 15’incisi düzenlenecek olan Behçet Aysan Şiir yarışmasına başvurular başladı.

TTB tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre 1995 yılından bu yana verilen Behçet Aysan Şiir Ödülü’nün 15. sahibi Seçici Kurul tarafından seçilecek. TBB’nin Seçici Kurulu'nda Cevat Çapan, Arif Damar, Doğan Hızlan, Emin Özdemir, Ahmet Telli, Ali Cengizkan ve Ataol Bahramoğlu bulunuyor. Yarışmaya, 15 Ekim 2009 Perşembe gününe kadar yapılan başvurular kabul edilecek.

Yarışmaya başvuru koşulları şöyle:

"Ödüle Ocak 2009’den sonra yayımlanmış bir kitap ya da yayına hazır bir kitap dosyası ile aday olunabilir. Yayımlanmamış yapıtların dosya kağıdına daktilo yazısı ile çift aralıklı yazılmış olması gereklidir. Ödüle kişiler kitap ve dosya ile kendileri doğrudan katılabilir ya da yayımlanmış şiir kitaplarını sivil toplum örgütleri, yayınevleri ve üçüncü kişiler, şairin onayı alınmak koşuluyla önerebilirler.

Yarışmaya katılan yapıtların daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir.

Ödüle aday olacak şairler; adı, açık adresi ve kısa yaşam öyküsüyle birlikte kitaplarını (8 adet) ya da şiir dosyalarını (8 adet) TTB Merkez Konseyi GMK Bulvarı Şehit Daniş Tunalıgil Sok. No:2 Kat:4, 06570 Maltepe-ANKARA adresine göndermelidir.

Ödül için gönderilen yapıtlar açıklanmaz, yalnızca ödül kazanan duyurulur. Ödül kazanan yapıt 2009 yılı Kasım ayında açıklanır. Ödüle katılan yapıtlar sahiplerine geri gönderilmeyecektir.

Ödüle başvuranlar tüm koşulları, kabul etmiş sayılır.

TTB Behçet Aysan Şiir Ödülü özel olarak hazırlanmış bir bronz figürdür. Para ödül verilmemektedir.

Ödül tek yapıta verilecektir. Seçici kurul uygun görürse ödülü paylaştırabilir."

GERÇEK GÜNDEM - (ANKA)  - 31 Ağustos 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.