Belediye Başkanı'ndan cemevi oyunu

Belediye Başkanı'ndan cemevi oyunu

Belediye Başkanı'ndan cemevi oyunuBelediye, Cem Vakfı'nın 12 yıldır kullandığı binayı elinden aldı.Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci,...

A+A-

Belediye Başkanı'ndan cemevi oyunuBelediye Başkanı'ndan cemevi oyunu

Belediye, Cem Vakfı'nın 12 yıldır kullandığı binayı elinden aldı.

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Cem Vakfı'nın 12 yıldır cem evi olarak kullandığı 3 katlı binayı elinden alarak, 2 ay önce kurulan başka bir derneğe tahsis etti.

CHP'li Avcılar Belediyesi'nin bu tahsisine tepki gösteren Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır, kendilerine hiçbir açıklama yapılmadığını belirterek, "Gerginlik yaratmadan belediyenin kararından vazgeçip binayı geri vermesini istiyoruz" dedi.

YIKIP YENİSİNİ YAPACAK

Çalışmalarına Cem Vakfı çatısı altında devam etmek istediklerini anlatan Cem Vakfı Firuzköy Cem ve Kültür Evi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baran ise, "Mustafa Değirmenci, Cem Vakfı'nı istemiyor. Cem evini yıkıp 3 katlı yeni cemevi yapacağını söylüyor" diye konuştu. Cem Vakfı,12 yıldır tahsis işlemi yapılmayan bina ilgili olarak yaptığı açıklamada, kendilerine söz verilmesine karşılık, binanın halkı bölmek amacıyla kurulan başka bir derneğe tahsis edildiğini savundu.

Kararın düzeltilerek, tahsisin Cem Vakfı'na yapılması istendi. Mustafa Değirmenci'nin cem evini yıkmak istediğini söyleyen Mehmet Baran, Cem Vakfı himayesinde devam etmek istediklerini anlattı. Baran, "Mustafa Değirmenci, cem evini yıkıp 3 katlı cem evi yapacağını söylüyor ve ortaya 2 şık koyuyor. Biri Cem Vakfı, diğeri dernek. Ben geçen gün toplantısına katıldığımda seçim zamanı geldiğinde Cem vakfı için sabahlara kadar oy toplayacağımızı söyledim. 'Yer benimdir, o zaman ikisine de vermiyorum' dedi konuyu kapattı. Şu an hâlâ bu ısrarını sürdürüyor" şeklinde konuştu.

Ali KUŞ - 2 Mart 2008 - Bugün

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.