Belediye Başkanını 'kafir' ilan ettiler

Belediye Başkanını 'kafir' ilan ettiler

Belediye Başkanını 'kafir' ilan ettilerVakit ve STV'nin hedefi ÖztürkÖnce Vakit Gazetesi yazdı, ardından STV topa girdi. Belediye...

A+A-

Belediye Başkanını 'kafir' ilan ettilerBelediye Başkanını 'kafir' ilan ettiler

Vakit ve STV'nin hedefi Öztürk

Önce Vakit Gazetesi yazdı, ardından STV topa girdi. Belediye 'kafir' ilan edildi.

GERÇEK GÜNDEM - HABER MERKEZİ / Irak'ta ABD'nin öldürdüğü 1 milyon müslümana gözlerini kapayan din taciri Vakit Gazetesi ile Fethullahçı STV Televizyonu, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ü hedef gösterdi. İki yayın organı da CHP'li belediyeyi "kafir" ilan etti.

Kadıköy sınırları içindeki Halitağa Çeşmesi'ni restore ettiren Kadıköy Belediyesi, Vakit'in inceleme ve araştırma yapmadan sayfalarına taşıdığı haberler yüzünden "Besmelesiz Belediye" ilan edildi.

Halitağa Çeşmesi'nin restore ettirilirken üzerinde "besmele" bulunan yazıların silindiğini iddia eden Vakit'e STV'den de destek geldi. STV, Vakit'in haberini cumartesi ve pazar günü izleyicilerine aktardı.

STV ve Vakit'te yer alan bilgilerin doğru olmadığını dile getiren Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise yayınlara tepki gösterdi. Öztürk, yaptığı açıklamada şunu söyledi:

“Tarihe ve çevremize olan saygımız adına restorasyon çalışmalarını yaptığımız Halitağa Çeşmesi ile ilgili çıkan haberler son derece çirkin ve kasıtlıdır. Bütün restorasyon çalışmalarımız, araştırma yapılarak bilimsel metotlarla gerçekleştirilir. Bu kasıtlı haberleri yapan kişiler şayet bilgi almak isteselerdi projeyle ilgili tüm detayları paylaşırdık. Haberin yapılış şeklinden amacı zaten bellidir. Bu tarz haberler bizim tarihi değerlerimize ve kültürümüze olan saygımızı zedeleyemez” dedi.

Öztürk yaptığı açıklamada çeşmenin eski ve yeni halini içeren fotoğrafları da basınla paylaştı.

Belediye Başkanını 'kafir' ilan ettiler 

Belediye Başkanını 'kafir' ilan ettiler

GERÇEK GÜNDEM - 25 Ağustos 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.