Belediye kaçak Kuran kursuna göz yumuyor

Belediye kaçak Kuran kursuna göz yumuyor

Belediye kaçak Kuran kursuna göz yumuyor AKP Hükümeti ve AKP’li belediyeler, her fırsatta kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini...

A+A-

Belediye kaçak Kuran kursuna göz yumuyorBelediye kaçak Kuran kursuna göz yumuyor

AKP Hükümeti ve AKP’li belediyeler, her fırsatta kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söylüyor.

AKP Hükümeti ve AKP’li belediyeler, her fırsatta kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söylüyor. Ancak AKP’li Kıraç Belediyesi’nden gözünden, başka kimsenin gözünden kaçmayacak kadar büyük olan kaçak Kuran kursu, kaçmış olmalı.

Aldığımız bilgilere göre İlim ve İrfan Yayma Cemiyeti tarafından izinsiz yaptırılan Büyükçekmece Kız Yurdu’na hiçbir yasal işlem veya engelleme yapılmadı, özetle; belediye, kaçak yapının bitirilmesine göz yumdu. Çevrede oturan mahallelinin şikayetleri karşısında belediyenin harekete geçmemesi, kaçak yapının korunduğu düşüncesini daha da güçlendiriyor.

Konuya ilişkin görüştüğümüz kaçak Kuran kursunun çevresinde oturan Kıraçlılar, “Biz bir metre duvar örsek, belediye zabıtası, jandarma hemen tepemizde bitiyor. Burada 5-6 katlı kocaman bir bina yapıldı, sanki kimsenin haberi yokmuş gibi davranılıyor. Jandarmanın daha önce gelip tutanak tuttuğu söyleniyor, ancak ne belediye ne kaymakamlıkta herhangi bir işlem yapıldı” diyor.

Belediye yardım ediyor

İnşaatın bitirilmesi konusunda belediyenin özel bir çaba gösterdiği, yardım ettiği ifade ediliyor. Kıraç’taki okulların halk ve duyarlı kişiler tarafından yapıldığını söyleyen Kıraçlılar, belediyenin son 4 yılda 15’e yakın caminin temelini attığını, bu da yetmiyormuş gibi bir de kaçak Kuran kursuna göz yumduğunu söylüyorlar.

Rıza Doğan - İstanbul / EVRENSEL - 12 Mart 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.