Belediyede 'içki yasağı' tartışması

Belediyede 'içki yasağı' tartışması

Belediyede 'içki yasağı' tartışması CHP’li üyelerin, İstanbul Belediyesi tesislerinde içki yasağının kaldırılması...

A+A-

Hidiv Kasrı da içki yasağının uygulandığı tesislerden...Belediyede 'içki yasağı' tartışması
 
CHP’li üyelerin, İstanbul Belediyesi tesislerinde içki yasağının kaldırılması teklifi tartışma yarattı. AKP’liler teklife karşı çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ’ın Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede, belediye tesislerinde içki yasağının kaldırılmasına yönelik talebini CHP Grup Başkan Vekili Kemal Akar desteklerken, AKP Grup Başkan Vekili Hüseyin Evliyaoğlu, vatandaşın böyle bir talebinin olmadığını söyledi.

Gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Evliyaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesislerine 14 yıl önce tek bir vatandaşın giremediğini, bu tesislerde vatandaşın yüzüne bakılmadığını, o dönem belediyenin tarafsızlığını göstermediğini söyledi. Şimdi vatandaşın bu tesislere girip gücünün yettiği kadar yiyip içebildiğini ifade eden Evliyaoğlu, “Şimdi diyorlar ki ’alkol satılmıyor.’ Satmıyoruz, ne olacak. Sen bir defa adam gibi bu yapılanı konuşmadın ki bu soruyu sormaya hakkın olsun. Ben özgürlükten yanayım ama bu özgürlük, vatandaşın kendi mülküne girmesi, benim için diğer özgürlükten çok daha önemli” dedi.

Bu tartışmaların kendilerini rahatsız ettiğini ifade eden Evliyaoğlu, “Bunun Türkiye’nin sorunu olmadığı kanaatindeyiz, ama bir kısım vatandaşımızın da sorunu olabilir. Grubumuzun gündeminde böyle bir konu yok. Vatandaştan da böyle bir talep gelmedi” dedi.

‘Bu basit bir özgürlük’

İnancından kıyafetine kadar insanların özgürlüğüne karşı savaş açılan bir yerde, bu özgürlüğün çok basit kaldığını belirten Evliyaoğlu, “O nedenle bütün özgürlükleri el birliğiyle kurmak için çalışmalıyız. O zaman bunların hepsi çözülür” diye konuştu.

Akar da 2010 Avrupa Kültür Başkenti olmuş, Büyükşehir Belediye Başkanının da kongre ve kültür şehri yapma iddiasında bulunduğu İstanbul’da şu anda sosyal tesislerde var olan “içki vermeme” anlayışının değişmesi gerektiğini defalarca ifade ettiklerini kaydetti.

İSTANBUL Milliyet - 16.07.2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.