Belediyenin parasıyla iftarda AKP propagandası

Belediyenin parasıyla iftarda AKP propagandası

Belediyenin parasıyla iftarda AKP propagandasıBeşiktaş’ta üzerinde Büyükşehir Belediyesi afişleri olan iftar çadırında bir kumanyanın...

A+A-

Belediyenin parasıyla iftarda AKP propagandasıBelediyenin parasıyla iftarda AKP propagandası

Beşiktaş’ta üzerinde Büyükşehir Belediyesi afişleri olan iftar çadırında bir kumanyanın yanında AKP ilçe başkanının kartviziti veriliyor

İSTANBUL - Ramazan ile birlikte İstanbul’un bütün ilçelerinde kurulan iftar çadırlarından biri Beşiktaş’ın meydanında bulunuyor. Ancak yaklaşan yerel seçimler öncesinde Ramazan çadırının politik işlevi öne çıkıyor. Beşiktaş’ta, üzerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) afişleri bulunan Ramazan çadırında dağıtılan 5 bin kişilik kumanyayla birlikte AKPli ilçe başkanının kartviziti takdim ediliyor. Kartın üzerindeki yazı ‘seçim yardımı’ tanımıyla tam örtüşüyor: ‘Av. Bülert Gökçen. Seçim İşleri Birimi Başkan Yardımcısı.’ Gökçen aynı zamanda AKP Beşiktaş ilçe Başkanı.

Beşiktaş’ın en işlek noktalarından Barbaros Bulvarı’nda mütevazı bir iftar çadırı kurulu. Bu çadırda sıcak yemek yok ama her gün 5 bin kişilik iftar kumanyası dağıtılıyor. Ramazan çadırının kurulumu ve iftar kumanyalarını İBB tarafından karşılandığı öne sürülüyor.

SEÇİM İŞLERİ

Ancak kumanyaları dağıtanlar AKP Beşiktaş İlçe Başkanlığı’ndan. Ayrıca kumanyaların yanında yaklaşan yerel seçimler hatırlatılarak AKP Beşiktaş İlçe Başkanı Avukat Bülent Gökçen’in kartviziti veriliyor. Kartvizitin üzerinde Gökçen’ın bir diğer görevi olan Seçim İşleri Birimi Başkan Yardımcısı yazıyor.

Beşiktaş’a tarihinde ilk kez kurulan iftar çadırı İBB ve Beşiktaş belediyesini de karşı karşıya getirdi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Beşiktaş’taki çadırın sorumluluğunun kendilerinde değil, Beşiktaş Belediyesi’ne ait olduğunu söyledi.

Beşiktaş Belediyesi Başkanı İsmail Ünal da kesinlikle çadır organizasyonunun kendileriyle alakalı olmadığını söyledi. AKP Beşiktaş İlçe Başkan Yardımcısı Hayrullah Çelebi’yse çadırın ve dağıtılan kumanyaların İBB Lojistik Merkezi tarafından karşılandığını söyledi.

ÇADIR SAVAŞLARI

Çelebi’nin iddiasına göre, çadır kurulurken iki belediye arasında yoğun tartışmalar yaşandı: “Çadır kurulduğunda Beşiktaş zabıtaları başkan Ünal’ın Beşiktaş’ta çadır istemediğin bize söyledi. İBB zabıtaları da bölgenin kendi sorumluluklarında olduğunu söyledi. İlk çadır Beşiktaş Belediyesi yıktı. Ancak İBB tarafından tekrar iftar çadırı kuruldu.”

Ramazan çadırı ve siyaset ekseninde tartışmalar sürerken kumanyayı alanların gündemi aynı, yoksulluk, işsizlik ve zorluklar. İftar vakti çadırın önü tıklım tıklım. Beşiktaş bölgesinde bulunan üniversiteler, öğrenci yurtları ve dersaneler iftar çadırının profilini de belirlemiş. Kumanya alanların çoğu öğrenci. Yıldız Teknik Üniversitesi Emre Ulukaya ve Serhat Kurbaloğlu ve İbrahim Ertuğrul Köksal, Abdi İpekçi Yurdu’ndan üç arkadaş. yemeğin yanında kartvizit verilmesini manidar bulduklarını anlatıyor. AKP’li görevliler ilçe başkanı Gökçen’in de iftar çadırına gelerek insanların ‘halini hatırını’ sorduğunu belirtiyor.

RADİKAL - 05/09/2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.