Beltur kriterleri : El ele tutuşana, sarılana çay yok

Beltur kriterleri : El ele tutuşana, sarılana çay yok

Beltur kriterleri : El ele tutuşana, sarılana çay yokYıldız Parkı’nda ’mahalle baskısı’... Çadır Köşk’te birbirine...

A+A-

Beltur kriterleri : El ele tutuşana, sarılana çay yokBeltur kriterleri : El ele tutuşana, sarılana çay yok

Yıldız Parkı’nda ’mahalle baskısı’... Çadır Köşk’te birbirine sarılan 10 yıllık evli Akyol çifti, bu yüzden servis yapılmadığını ve mekandan atıldıklarını iddia etti. Gerekçe ise şoke edici: “Burası aile yeri, sarılmak, el ele tutuşmak yasak!”

İstanbul’un en eski ve en büyük parklarından biri olan Yıldız Parkı’na giden bir çocuk sahibi 10 yıllık evli Akyol çifti, mahalle baskısı gördüklerini iddia etti. Anaokulu öğretmeni Serpil Akyol ile işletmeci eşi Fuat Akyol’un iddialarına göre olay şöyle gelişti: Çift, önceki gün saat 16:45’te 3 yaşındaki kızları Derin’i de alarak Yıldız Parkı içindeki tarihi mekan Çadır Köşkü Restoran/ Cafe Bar’a gitti. Fuat Akyol burada eşine sarıldı.

Beltur’un kuralı böyle

Bunu gören garsonlardan biri yanlarına gelip, “Burası aile yeri” diye uyarıda bulundu. Ardından diğer müşterilerin de taraf olduğu bir saatlik tartışma yaşandı. Tartışmanın sonunda garsonlar tarafından, “Beltur’un kuralları böyle, el ele tutuşmak yok, sarılmak yok. Kurallarımıza uyacaksınız” gerekçesiyle servis yapılmayan Akyol çifti, restorandan çıkarıldı.

Beltur kriterleri : El ele tutuşana, sarılana çay yok

‘Biz de aileyiz’ dedik

Serpil Akyol yaşananları şöyle anlattı: “Garson, ’Burası aile yeri’ deyince şok oldum. ’Biz de aileyiz’ dedim. Tartışma duyulunca diğer müşteriler garsonun hata yaptığını söyledi. Biz gidecektik, diğer müşteriler ’Gitmeyin, oturun’ dediler. Biz de oturduk. Servis istiyoruz, bizi duymazlıktan geliyorlar, masaya bakmıyorlar. ’Sipariş vereceğim’ dedim, Garson, ‘Size servis açmıyoruz’ dedi.”

Belediye inceleme istedi

İddiayı sormak üzere aradığımız İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, konunun İştirakler Daire Başkanlığı ve Beltur Genel Müdürlüğü’ne iletildiğini ve gerekli incelemenin yapılmasını istediklerini söyledi.

Beltur kriterleri : El ele tutuşana, sarılana çay yok

BELTUR’a dava açacağız

Garsonlar servis yapmayınca Akyol çifti avukatlarını aramış. Ve avukatın isteği üzerine servisin açılmadığı yönünde yazılı kağıt istemişler. Fuat Akyol, “Ancak vermediler. ’Burada kurallarımız var, bu kuralları Beltur belirliyor. Belirlediği bu kurallar da el ele tutuşana, sarılana servis yapılması istenmiyor’ dediler. Bunun yazılı bir kural olmadığını söylediler. Biz de müşterilerden olaylara tanıklığını anlatan bir kağıt imzalamalarını istedik. 4 müşteri, olayı özetleyen kağıdı imzaladı. Akyol çiftinin avukatı Naki Demirçivi de Beltur’a suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi: ”İşleten ve çalışanlar hakkında Türk Ceza Kanunu 122 ve 125 maddelerinden suç duyurusunda bulunacağız. TCK’nın 122 maddesi, kişiler arasındaki din, renk ve benzeri ayrıştırmalar yapmak suçunu düzenliyor. 6 aydan 1 yıla kadar hapis isteniyor. TCK 125. de kişilere hakaret suçunu düzenliyor. Cezası 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasını düzenliyor. Tazminat davasını da ceza davasından sonra açacağız.”

Yüksel KOÇ / İSTİHBARAT
VATAN - 4 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.