Bergama Maraş'ı Unutmadı

Bergama Maraş'ı Unutmadı

Bergama Maraş'ı Unutmadı“Maraş katliamının 30 yıl dönümünde yüreğimiz yangın yeri…Yakıldık yıkıldık, yılmadık!Asıldık...

A+A-

Bergama Maraş'ı UnutmadıBergama Maraş'ı Unutmadı

“Maraş katliamının 30 yıl dönümünde yüreğimiz yangın yeri…
Yakıldık yıkıldık, yılmadık!
Asıldık kesildik, yılmadık!
Derimizi yüzdü faşistler yılmadık!
Sürgünler gördük ve nice katliamlar, yılmadık!
ekildik ekin geldik
ezildik un geldik
bir öldük bin dirildik
işte buradayız…. Bizi yakmak çözüm mü?”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bergama Şubesi, Maraş katliamının 30. yıldönümü nedeniyle 21 Aralık 2008 Pazar akşamı bir anma etkinliği düzenlendi.

Eğitim-Sen Bergama Temsilciliği Merkezinde düzenlenen etkinliğe katılım oldukça yoğundu. Anma programı “Devrim ve demokrasi şehitleri, Sivas’ta, Maraş’ta, Çorum’da ülkemizin birçok yerinde ve dünyada yakılan yıkılan katledilen bütün canlar için” bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.    

Saygı duruşundan sonra konuşmasını yapan Şube başkanı Özge CANDAN  konuşmasında “Egemen güçlerin köşeye sıkıştıklarında kendileri gibi düşünmeyenleri her seferinde faşizme baş vurarak  yok etme ve soykırım uygulama politikaları sonucu, bu topraklarda nice katliamlar yaşanıldı. Bu katliamları yapanlar bugün ellerini kollarını sallayarak dolaşabiliyorlarsa, bizlere düşen asli görev O zalimlerin, yobazların ve faşistlerin hak ettikleri cezaları bulmalarını sağlamaktır.Geçmişten çıkarttığımız derslerle, bir olmalı, birlik olmalıyız.Bunun da yolu örgütlenmeden geçmektedir. Örgütlü olsaydık, bu katliamlar yaşanmazdı " dedi.

Bergama Maraş'ı Unutmadı

Hemen arkasından Maraş katliamını tanıklarıyla anlatan sinevizyon gösterisi izlenildi. Belgesel gösteriminin ardından Maraş ve Çorum katliamlarını yaşayan mağdurlar yaşadıkları acıları paylaştılar. Anma gecesi okunan şiirler ve türkü dinletisiyle son buldu.

KAYNAK : Alevihaber.com - 6 Ocak 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.