Bergama’da cemevlerinin imar planlarına ibadet alanı olarak işlenmesi reddedildi

Bergama’da cemevlerinin imar planlarına ibadet alanı olarak işlenmesi reddedildi

PİRHA - Bergama Belediyesi Şubat Ayı Meclisi'nde cemevlerinin imar planlarına ibadet alanı olarak işlenmesi önergesi reddedildi. AKP'nin yerel seçimlerde kazandığı Bergama Belediyesi'nd

A+A-

AKP’nin yerel seçimlerde kazandığı Bergama Belediyesi’nde Şubat Ayı’nda meclis toplantısı düzenlendi. Düzenlenen meclis toplantısında imar ve hukuk komisyonunun raporları gerekçe gösterilerek cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi reddedildi.  İmar komisyonundan gelen raporda cemevinin karayolundan 25 metre geride olmadığı gerekçe gösterildi. Hukuk komisyonundan gelen raporda ise Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesinin belediye meclisinin görev ve sorumluluk alanında olmadığı belirtildi.

İmar ve hukuk komisyonlarından gelen gerekçelere ise CHP’li üyelerinde el kaldırarak onay vermesi şaşkınlık yarattı. Komisyonlardan gelen raporları CHP’li meclis üyelerinin de onaylaması kamuoyunda rahatsızlık yarattı.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İBADETHANE STATÜSÜ VERMİŞTİ

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Ocak ayı ilk oturumunda ise il genelindeki 7 cemevinin imar planlarına ibadet alanı olarak işlenmesine yönelik komisyonlardan gelen kararı, oy çokluğu ile kabul etmişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.