Bergama'da Pir Sultan Abdal Derneği açıldı

Bergama'da Pir Sultan Abdal Derneği açıldı

Bergama'da Pir Sultan Abdal Derneği açıldıÖzge Sevinç Candan*“Bilim, evrendeki bütün değerlerin üzerindedir. Yolumuz;...

A+A-

Bergama'da Pir Sultan Abdal Derneği açıldıBergama'da Pir Sultan Abdal Derneği açıldı

Özge Sevinç Candan*

Bilim, evrendeki bütün değerlerin üzerindedir. Yolumuz; ilim, irfan ve insanlık sevgisi üzerine kurulmuştur. Bilimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır.” - Hünkar Hacı Bektaş Veli

Yolumuza ışık tutarak bizleri aydınlatan erenlerimizden biri olan H. Hacı Bektaş Veli’nin güzel bir sözüyle giriş yaparak, Bergama Pir Sultan Abdal Kültür Derneği adına Tüm canlara ve gönül dostlarımıza ‘merhaba’ diyorum.

Öncelikle Evrensel gazetesindeki dostlarımıza; yeni kurulan, daha emekleme aşamasında bulunan derneğimizin amaç, ilke ve hedeflerini halkımıza anlatma fırsatını bizlere tanıdıkları için teşekkürü bir borç biliyorum.

Özellikle son dönemlerde Alevi öğrenciler üzerindeki baskı ve dayak zihniyetini artıran, asimile politikalarını özgürlük, demokrasi adına yaptıklarını söyleyenler, ülkeyi ortaçağ karanlığına geri götürmek isteyen zihniyetlerdir.

Bu baskı, zulüm, insanlarımızın kendi kültürlerini yaşama ve yaşatma haklarını engellemektedir.

Genç nesiller, inançları ve kültürlerini eksik yaşayarak büyümektedirler. Bergamamızda da bu ihtiyaçlardan yola çıkarak sevinçlerini, üzüntülerini paylaşmak, Çepnisiyle-Tahtacısıyla-Kürdüyle ayrıştırılan değerleri yeniden ortaklaştırmak, birlik ve dayanışmayı pekiştirmek için duyarlı, ilerici insanlarımızın da yer aldığı, haksızlığa boyun eğmeyen Pir Sultan Abdal Kültür Derneğimizi bu amaçlar doğrultusunda kurmaya karar verdik.

Anadolu Alevileri ve duyarlı, aydın, demokrat, ilericiler olarak ülke sorunlarına sahip çıkmayı kendimize ilke edinerek, toplumu temsil eden her kesimin, bu ülkede özgürce ve insanca yaşam sürdürebilmesi hakkının sağlanması ile olacağının gerekliliğine inanıyoruz. Bizlerin herhangi bir din veya mezheple kavgamız yoktur ve olamaz da.

Bizler 72 millete; din, dil, mezhep, ırk, cinsiyet farkı gözetmeksizin her kesimden insanlara aynı gözle bakan, her türlü değerlere ve inançlara saygı duyan bir kültürün temsilcileri ve savunucularıyız. Farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak kabul ederek yolumuza devam ediyoruz.

Yaşadığımız hemen her alanda çığ gibi büyüyen sorunlarla dolu, vahşi kapitalist bir düzenle karşı karşıyayız. İşsizlik, yoksulluk had safhaya ulaşmış durumda. Köylümüz ürettiğinin bedelini alamazken, uyuşturucu ve fuhuş gençlerimizin hayatlarını karartmakta; özellikle yoksul, işsiz ve çaresiz insanlarımızı daha fazla tehdit etmektedir. Bu nedenle derneğimizin çalışmalarının en başında da bu sorunlara karşı mücadele geliyor. Bu bilinçle ve inançla, derneğimizdeki çalışmalarımızı da bu ana ilkeler etrafında örerek hep birlikte yürüteceğimize inanmaktayız.

Derneğimizin etkinlik çalışmaları kapsamında bağlama ve semah kursu verilecektir. İlerleyen aşamalarda da üyelerimizin ve dostlarımızın da katkısıyla, kadın ve gençlik kolları oluşturularak el işi, resim, şiir gibi atölyelerle üretime katkı koyabilmelerini sağlamayı hedeflemekteyiz.

Son olarak “Gelin Canlar Bir Olalım” diyoruz. Yobazlığa, yoksulluğa, faşizme ve her türden ayrımcılığa karşı, yok sayılan kültürümüzü yaşatmak için bir araya gelelim. Örgütlenelim! Bir daha Maraş’ı, Çorum’u, Sivas’ı ve Gazi’yi yaşamayalım!

Güzel günleri ve umutları birlikte yaratmak dileğiyle...

*Bergama Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şubesi Başkanı
EVRENSEL - 23.10.2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.