Besleme Basın, Saldırgan Gazetecilik

Besleme Basın, Saldırgan Gazetecilik

Besleme Basın, Saldırgan GazetecilikYayın hayatına başladığı günden beri provakatif manşetlerle gündem yaratmaya çalışan Taraf Gazetesi,...

A+A-

Besleme Basın, Saldırgan GazetecilikBesleme Basın, Saldırgan Gazetecilik

Yayın hayatına başladığı günden beri provakatif manşetlerle gündem yaratmaya çalışan Taraf Gazetesi, AKP hakkında açılan kapatma davası üzerine porovakasyonun dozunu artırdı…

AKP hakkında kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya aleyhine kampanya başlatan Taraf, tüm okuyucularını da bu kampanyaya katılmaya çağırdı. Bir süre önce fiyatını 1 ytl’den 40 kuruşa indiren gazetenin yayın yönetmeni Ahmet Altan, önceki gün yazdığı yazıda Türkiye’de 2 hafta içinde korkunç şeyler olacağı iddiasında bulunmuştu.

MANŞET YERİNE DİLEKÇE…

Gazete, okurlarından Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya hakkında görevini kötüye kullandığı için suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Örnek dilekçe iki gündür sürmanşetten yayınlanıyor. Dilekçede Başsavcı Yalçınkaya'nın iddianamesinde Danıştay sanığı Alparslan Arslan'ın sözlerini aleyhte delil olarak gösterdiğine dikkat çekiliyor.

Şikayet eden: Taraf Gazetesi Çalışanları
Şikayet edilen: Abdurrahman Yalçınkaya Yargıtay Başsavcılığı Ankara
Suç: Görevi kötüye kullanmak

Genç Siviller de hareketli…

Taraf Gazetesinin başlattığı kampanya üzerine kendilerini genç siviller olarak adlandıran bir grup da harekete geçti. İnternet ortamında savcı hakkında hakaret kampanyası başlatan grup, Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya hakkında "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla Yargıtay Başkanlığına şikayette bulundu.

Taraf Gazetesi ve Genç Sivillerin başsavcı aleyhine açtığı kampanyaya Yeni Şafak ve Zaman Gazeteleri de sayfalarında yer verdi.

YÖN RADYO - 18 Mart 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.