BES'ten 6 Haziran'a çağrı

BES'ten 6 Haziran'a çağrı

BES'ten 6 Haziran'a çağrı KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri çeşitli illerde yaptıkları...

A+A-

BES'ten 6 Haziran'a çağrı BES'ten 6 Haziran'a çağrı

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri çeşitli illerde yaptıkları basın açıklamalarında, AKP Hükümeti’nin iş barışını bozan uygulamalarını protesto etti.

İzmir’de Vergi Dairesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam, AKP Hükümeti’nin uluslar üstü sermayenin yasalarını dayatarak, halkın geleceğini tehdit ettiğini söyledi. Sağlam çalışma barışını bozan ücret farklılıklarına, kamunun yeniden yapılandırılması adı altına kazanılmış haklara yönelik gasplara ve performans yönetimi, toplam kalite uygulaması ve esnek çalışma gibi çalışanların haklarını gasp eden uygulamalara karşı 6 Haziran’da Maliye Bakanlığı önünde eylem yapacaklarını duyurdu. Sağlam, BES’in yapacağı eyleme İzmir’den yoğun bir katılım olması için çalışma yaptıklarını belirterek, tüm çalışanları eyleme katılmaya çağırdı. Emekçiler, geçen dönem başlattıkları ‘Eşit İşe Eşit Ücret’ mücadelesini yargıya taşıdı. Ayrıca emekçiler, taleplerini haykırmak için 6 Haziran’da Maliye Bakanlığı’nın önünde buluşacak.

BES İstanbul Şubeleri adına yapılan basın açıklamasında basın metnini okuyan BES 2 No’lu Şube Başkanı Nevin Kaplan, 6 Haziran’daki Ankara emekçilerin buluşması için çağrıda bulundu. Kamu ve Büro emekçisinin her geçen gün daha çok yoksullaştığını aktaran Kaplan, hükümetin emekçilerin ücretlerindeki yetersizliğe yönelik eleştirilerde bulundu. Farklı kurumlar ve kuruluşlarda çalışan personelin ücretleri arasında yaklaşık olarak iki kata varan farklılıkların olduğunu ifade eden Kaplan, büro emekçilerin yoksulluk sınırı altında olduğunu hatırlattı.

Mersin Defterdarlık binası önünde bir araya gelen BES üyesi emekçiler de, eşit işe eşit ücret talebi ile çalışanlar arasında iş barışını bozan performans uygulaması ve aynı kurumdaki çalışanlar arasında 2 kata varan ücret farklarını protesto etti. “Performansa hayır, eşit işe eşit ücret”, “Direne direne kazanacağız”, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklaması yapan BES Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya, “Aynı masada aynı işi yapan büro emekçileri, farklı ücretlendirmeler nedeniyle ayrıştırılıyor, birbirine düşman edilmeye çalışılıyor” dedi.

Gaziantep’te yapılan basın açıklamasında da AKP Hükümeti’nin, uyguladığı IMF, Dünya Bankası ve Dünya Ticaret Örgütü patentli saldırı yasalarıyla halkın geleceğini tehdit ettiği vurgulandı.

EVRENSEL - 29 Mayıs 2008

BES, TÜM BÜRO EMEKÇİLERİNİ EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET İÇİN 6 HAZİRAN'DA ANKARA'DA MÜCADELEYE ÇAĞIRIYOR...

Bilindiği gibi Sendikamızın örgütlü olduğu işkolunda çalışanlar arasında yapay ayrımlar oluşturulmakta, ücret farklılıkları yaratılmakta, toplam kalite yönetimi, esnek çalışma, performans kriterleri vb. uygulamalar ile yeniden yapılandırma adı altında büro emekçilerinin köleleştirilmesi hedeflenmekte, sözleşmeli personel uygulaması yoluyla iş güvencemiz ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır. Sendikamız bu saldırı yasalarına karşı, tüm büro emekçileriyle birlikte geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de mücadelesini sürdürecektir.

Tüm büro emekçilerini 6 Haziran'da Maliye Bakanlığı önünde yapacağımız eyleme davet ediyoruz...

www.bes.org.tr

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.