Beyoğlu'nda ABD karşıtı eylem

Beyoğlu'nda ABD karşıtı eylem

Beyoğlu'nda ABD karşıtı eylemAKM önünde toplanan grup, ABD karşıtı sloganlar attı.Kendilerini ''Tecrite karşı sanatçılar''...

A+A-

Beyoğlu'nda ABD karşıtı eylemBeyoğlu'nda ABD karşıtı eylem

AKM önünde toplanan grup, ABD karşıtı sloganlar attı.

Kendilerini ''Tecrite karşı sanatçılar'' olarak nitelendiren grup, İstanbul Beyoğlu'nda ABD karşıtı gösteri yaptı.

Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde toplanan grup, ABD karşıtı sloganlar atarak, pankartlar taşıdı.

Grup adına yazar ve şair Cezmi Ersöz'ün okuduğu basın açıklamasında, ABD'nin, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Japonya'ya, Vietnam'a ve Irak'a yönelik saldırıları eleştirildi.

Geçen yüzyılın, ABD emperyalizmi yüzünden karardığı belirtilen açıklamada, ''Bizler bu ülkenin aydınları, sanatçıları olarak, içinde yaşadığımız yeni yüzyılın ABD zulmüyle kana bulanmış bir dönem olmasını istemiyoruz'' denildi.

''Tiyatro Simurg''tan Bilgesu Ataman'ın Nazım Hikmet'in ''Havana Röportajı'' şiirinden bir bölümü canlandırarak okuduğu etkinlikte, bir grup sanatçı da Mahsuni Şerif'in ''Amerika katil katil'' türküsünü seslendirdi. Şair Ruhan Mavruk'un şiir okuduğu gösteride, bazı göstericiler de Aycan Yeter'in çaldığı tulum eşliğinde halay çekti.

Bilgesu Erenus, Grup Yorum üyeleri, Birol Topaloğlu, Erdal Bayrakoğlu, Mehmet Esatoğlu'nun da aralarında bulunduğu göstericiler, giydikleri kıyafetlerle Kızılderili, Orta Doğulu ve Uzak Doğuluları canlandırdılar.

A.A. - GERÇEK GÜNDEM - 20 Şubat 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.