Biatçı Evlad-ı Rezilden Biat'a davetiye!

Biatçı Evlad-ı Rezilden Biat'a davetiye!

Hüseyin H. U. kim tarafından yazıldığı yada yazdırıldığı tartışılan Hacı Bektaş Veli Velayetnamesinde geçen aşağıdaki metni insanlara "BU BÖYLE BİLİNE" diye sorgulamadan yayınlayarak ceddine ihanet ediyor.

A+A-
Caner Sümen tarafından aşağıdaki değerlendirme haber değeri taşıdığı için tarafımızca haber formatına sokularak yayınlanmıştır.
Sadece aşağıdaki makale yazısı sayın Caner Sümen bey'e aittir.


Cem Küçük, Hakan Bayrakçı, Nedim Şener, Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Prof. Dr. Mehmet Şahin, Hadi Özışık, Doğu Perinçek vb.lerini dinlete dinlete, sorgulama yeteneğimizin köreltilmeye çalışıldığı açıktır. Bu yargım, ülkemin tüm insanları için geçerlidir. Ülkem insanına ulaşamayacağımdan, körleştirilmemize dair düşüncelerimi yerelde ve arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum.
Yaşadıkları sosyal, ekonomik ve siyasal şarlara bağlı olarak, "sorgulama ve itiraz" yeteneklerinin gelişmiş olduğunu gözlemlediğim/gördüğüm Alevilerin, uzunca bir süredir "biat" kültürüne öykündüklerini, meylettiklerini söyleyebilirim. Bunun en temel sebeplerinden birinin, "Alevi Açılımları" sonrasında, "İslam İçi, İslam Dışı, İslamın Özü" tartışmaları neticesinde, Alevilerin kendilerini "Egemen İslam Anlayışına" benzetme çabasından kaynaklandığı kanaatindeyim.
Hacıbektaş'ta yaşıyor olmam nedeni ile, bu konudaki tartışmaları ve savrulmaları çok uzun yıllardır izliyorum. Alevilerin temsilcisi iddiasında olanların; kendilerini Mürşit, Pir yada Kanaat Önderi görenlerin; maalesef üzerlerine düşen "AYDINLATMA" görevlerini yerine getirmemeleri de, bu sonuca hizmet etmektedir.
Bu konuda küçük bir örnek vererek düşüncelerimi "ete kemiğe" büründürmek istiyorum. Serçeşme Vakfının Kurucusu Hüseyin Hürrem Ulusoy, Velayetname'de anlatılan aşağıdaki metni paylaşmış. Kim tarafından yazıldığı yada yazdırıldığı tartışılan/araştırılan Hacı Bektaş Veli Velayetnamesinde geçen aşağıdaki metni/anlatıyı, hiç bir açıklama yada yorumda bulunmadan insanlara sunmasının, inançlı insanlara "BU BÖYLE BİLİNE" sunumundan başka bir şey olmadığı açıktır.
Alevilerin temsilcisi iddiasında olanlar; kendilerini Mürşit, Pir yada Kanaat Önderi görenler, üzerlerine düşen "AYDINLATMA" görevlerini yerine getirmiyorlarsa; aya sert iniş yapmaya hazırlanan milletimize "kendi cenazesini kaldırma" hikayelerini pekiştirenler, kendi aralarındaki kavgaya son hız devam ediyorlarsa, en başta saydığım insanlardan hiç bir farklarının olmadığı kanaatindeyim.

Caner Sümen


 
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.