Bilal Şimşir

Bilal Şimşir

1933 yılında doğdu. 1957 senesinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bu fakültede Diplomasi Tarihi Kürsüsünde...

A+A-

1933 yılında doğdu. 1957 senesinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bu fakültede Diplomasi Tarihi Kürsüsünde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1960 senesinde Türk Dışişleri Bakanlığına geçti. Paris, Şam, Londra, Lahey Türk Büyükelçiliklerinde başkâtip ve müsteşar olarak çalıştı. Türk Dışişleri Bakanlığında, merkez şube müdürü, daire başkanı, genel müdür yardımcısı ve genel müdür olarak görev yaptı. Arnavutluk’ta Tiran Büyükelçiliği, Çin Pekin Büyükelçiliği, Avusturalya ve Güney Pasifik Ülkelerinde büyükelçi olarak Türkiye’yi temsil etti. 1998 senesinde Türk Dışişleri Bakanlığında 38 senelik hizmetinin ardından emekliye ayrıldı. Avusturalya nezdinde Türkiye Büyükelçiliği görevinde bulundu.Yakın tarih üzerine 52 cilt araştırma kitaplarının ve 160 kadar makalenin yazarı. Gizlilik süresi dolan İngiliz belgeleri üzerine yaptığı araştırmalar ve bunlarla ilgili kitapları ile tanındı.

Kitapları:İngiliz Belgeleri ile,Sakarya’dan İzmir’e(1921-1922),Malta Sürgünleri,Doğunun Kahramanı Atatürk,Dış Basında Laik Cumhuriyetin Doğuşu,Bizim Diplomatlar,Ankara Ankara,Bir başkentin doğuşu,Kürtçülük.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.