Bingöl'de ikinci cem evinin temeli atıldı

Bingöl'de ikinci cem evinin temeli atıldı

Bingöl'de ikinci cem evinin temeli atıldıBingöl'ün ilk cem evinin temeli bir süre önce Yedisu ilçesi Güzgüllü...

A+A-

Bingöl'de ikinci cem evinin temeli atıldıBingöl'de ikinci cem evinin temeli atıldı

Bingöl'ün ilk cem evinin temeli bir süre önce Yedisu ilçesi Güzgüllü köyünde atılmış ve inşaat çalışmaları başlatılmıştı. Yine Yedisu ilçesi Döşengi Mahallesi'nde bugün düzenlenen bir törenle Bingöl'ün ikinci cem evi temeli atıldı.

İş adamı Haydar Denli tarafından yaptırılan cem evi temel atma törenine katılan Kaymakam Vefa Kaya, cem evinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kaymakam Kaya, "Bugün temelini atmış bulunduğumuz Yedisu ilçesi Döşengi Mahallesi Cem Evi'nin ilçemize, devletimize, insanlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Cem evinin birlik ve beraberliğimize hizmet edeceği ümidi ile kardeşliğe ve dayanışmaya vesile olacağı inancındayım. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, insanlarımıza, hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu ise yaptığı konuşmada, ilçelerine cem evi yaptıran hayırsever iş adamı Haydar Denli'ye teşekkür ederek, inşaat çalışmalarına valilik ve kaymakamlık tarafından da destek verilmesini istedi.

Törende bir açıklama yapan hayırsever iş adamı Haydar Denli, ilçede cem evi eksikliği hissedildiğini ve buradaki vatandaşların rahat bir şekilde ibadetlerini yapabilmeleri adına böyle bir çalışma yaptığını söyledi.

Konuşmaların ardından İlçe Kaymakamı Vefa Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu, iş adamı Haydar Denli ve alevi dedesi Selçuk Sevin tarafından temele ilk harç döküldü. Yaklaşık 300 bin liraya mal olması beklenen cem evi inşaatının 300 metrekarelik alan üzerinde inşa edildiği belirtildi. Törene çok sayıda vatandaş katıldı.

KAYNAK : Kenthaber.com - 17 Temmuz 2009 Cuma

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.