Bir başkadır benim muhafazakarım!

Bir başkadır benim muhafazakarım!

Milli Gazete'nin kendi zihniyetine uygun hale getirdiği fotoğraf üstte. Fotoğrafın orijinali ise aşağıda.Milli Gazete Arçelik'in reklamını dinen sakıncalı...

A+A-

Bir başkadır benim muhafazakarım

Milli Gazete'nin kendi zihniyetine uygun hale getirdiği fotoğraf üstte. Fotoğrafın orijinali ise aşağıda.

Milli Gazete Arçelik'in reklamını dinen sakıncalı buldu. Reklam fotoğrafındaki annelerin hepsinin etek ve kol boyları uzatıldı.

Arçelik’in maskotu Çelik’in “Benim milyonlarca annem var!” kampanyası çerçevesinde 10 anneyle birlikte fotoğrafı çekilip gazetelere gönderildi. Milli Gazete, anneleri çok açık bulup rötuşla kapattı! İki resim arasındaki farkı Vatan gazetesi farketti.

Arçelik, Anneler Günü nedeniyle “Benim milyonlarca annem var” adı altında bir kampanya düzenledi. Arçelik’in maskotu Çelik’in 10 anneyle çekilmiş fotoğrafı ise kampanyanın görsel malzemesi olarak kullanıldı. Bu fotoğraf Türkiye’de yayın yapan gazetelerde yayınlandı. Ancak İslami basından Milli Gazete’de bu fotoğrafa dikkatlice bakıldığında rötuş yapıldığı ortaya çıkıyor. Yenişafak, Bugün ve Zaman gazetelerinde bile orijinal fotoğraf kullanılırken, Milli Gazete’de yer alan fotoğrafa bilgisayar programı “Photoshop” yardımıyla çeşitli eklemeler yapıldığı dikkat çekti.

Yapılan eklemeler

Soldan sağa doğru inceleme yapıldığında, ayakta duran bütün annelerin elbiselerinin kol boyu uzatılmış. Ayrıca sol baştan dördüncü annenin degajesine yani göğüs dekoltesine müdahalede bulunulmuş. Oturan anneler incelendiğinde ise sol baştaki annenin etek boyuna ekleme yapılmış.

Ortadaki annenin eteğine de ekleme yapılırken masadaki çiçeğin de yardımıyla bacağın görünen kısmı kapatılmış. Sağ başta oturan annenin ise kolları uzatılmış.

RADİKAL - 11 Mayıs 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.