Bir imamın yükselişi

Bir imamın yükselişi

Bir imamın yükselişi   AİHM’de türban davası açan Leyla Şahin’in imam babası İstanbul Belediyesi’nde yönetim...

A+A-

Bir imamın yükselişiBir imamın yükselişi 
 
AİHM’de türban davası açan Leyla Şahin’in imam babası İstanbul Belediyesi’nde yönetim kurulu üyesi yapıldı

Türkiye aleyhine AİHM’de açtığı türban davası ile gündeme gelen Leyla Şahin’in, Nuruosmaniye Camii’nde imamlık yapan babası Alaeddin Şahin, bir buçuk yıl içinde belediyede önemli görevlere getirildi. Alaeddin Şahin, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Nuruosmaniye Camii’nin imamı iken İETT Müşteriler Daire Başkanlığı’na atandı. Hayri Haberdar yerine bu göreve getirilen Alaeddin Şahin, Yazı İşleri Şube Müdürlüğü, Reklam İşleri Şube Müdürlüğü, Seyahat Kartları Şube Müdürlüğü, Basın Yayın Şube Müdürlüğü ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlükleri’nden sorumlu daire başkanı oldu.

Kadrosu değişti

İETT yönetiminin tasarrufunda gerçekleştiği açıklanan atama ile birlikte “din memurluğu” kadrosundan çıkarak “daire başkanlığı” kadrosuna geçen Şahin’in geçim standardı da buna bağlı olarak yükseldi. Şahin’in, eğitim durumuna ve yılına göre aylık 800 ila 1100 YTL arasında değişen imamlık maaşı, daire başkanı olması ile birlikte 1800 YTL’ye çıktı. Ek tazminatlarla birlikte eline ayda yaklaşık 2500 YTL geçen Şahin, Büyükşehir Belediyesi şirketlerine de yönetim kurulu üyesi yapıldı.

Yönetim kurullarında

Şahin, Daire Başkanlığı’ndan kısa bir süre sonra 1 Ağustos 2006 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İSPARK’ın yönetim kurulu üyeliğine getirildi. Şahin, 2 Temmuz 2007 tarihinde de başka bir belediye şirketi olan Hamidiye Kaynak Suları’nda Şakir Özbek’ten boşalan yönetim kurulu üyeliği koltuğuna oturdu. Şahin, şirket yönetim kurulu üyeliklerinin her birinden de ayda 2420 YTL alıyor.

Maaşı yediye katlandı

Sıradan bir camii imamı iken kısa süre içerisinde merdivenleri hızla çıkan Şahin, iki yıl içerisinde aylık maaşını da yediye katladı.

Alaeddin Şahin, 1981-1985 yılları arasında Almanya’nın Frankfurt Offenbach kasabasında Yavuz Sultan Selim Camii’nde imamlık yaptı.

KIZI AİHM’YE DAVA AÇTI

Belediyede birçok görevi birlikte yürüten Alaeddin Şahin imam maaşını 7’ye katladı. Şahin’in kızı Leyla (solda) türbanla okuyamadığı gerekçesiyle AİHM’ye gitmiş ancak mahkeme Türkiye’yi haklı bulmuştu.

İmam hatipli öğrencilere yardım için kuruldu

Şahin, Ensar Vakfı’nın aralarında birçok AKP’linin bulunduğu 47 kurucusundan biri. 1979 yılında Prof. Hayrettin Karaman’ın himayesinde, bir grup imam hatip lisesi mezunu tarafından, bu okullarda okuyan öğrencilere yardım etmek amacıyla kurulan Ensar Vakfı, 1980’li yılların ortalarında İslami kesimin en önde gelen sivil kuruluşlarından biri haline geldi. Vakıf, 8 yıllık kesintisiz eğitime en sert muhalefet eden gruplardan biri oldu. Vakıf, 1988 yılında Ensar Koleji’ni kurdu. Vakfın başkanı ise 1979-1984 arasında Almanya’da öğretmenlik yapan Ahmet Şişman. Yeni Şafak Gazetesi’nin kurucularından olan Şişman, bir süre Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın da başkanlığını yaptı. Ensar Vakfı’nın merkezi Süleymaniye’de bulunuyor.

Bülent ERGÜN
12.12.2007 - VATAN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.