Bir kasaba kaçak Kuran kursunu gizliyor!

Bir kasaba kaçak Kuran kursunu gizliyor!

Bir kasaba kaçak Kuran kursunu gizliyor!Balcılar beldesinde 18 genç kız yaşamını yitirmişti.Balcılar'da 17 kızın öldüğü...

A+A-

Bir kasaba kaçak Kuran kursunu gizliyor!Bir kasaba kaçak Kuran kursunu gizliyor!

Balcılar beldesinde 18 genç kız yaşamını yitirmişti.

Balcılar'da 17 kızın öldüğü yurtla ilgili şikayette bulunmayan aileler kaçak Kuran kursunu korumaya aldı. Ailelerin ifadelerine göre binada İngilizce kursu veriliyordu, öğrenciler temizlik yapıyordu

KONYA - Konya’nın Taşkent ilçesine Bağlı Balcılar beldesine gelen Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişleri, enkazda hayatını kaybedenlerin yakınları, yaralı olarak kurtulan öğrenciler ve yakınlarıyla görüşüp, "Yurdun Kuran kursu olarak da kullanıldığı" iddiasını araştırıyor. Ancak müfettişlerin "şu ana kadar, bu iddiaya delil olabilecek bir tanık beyanına rastlamadığı", görüşlerine başvurulan kişilerin de "Binada İngilizce kursu veriliyordu, öğrenciler temizlik yapıyordu" şeklinde beyanda bulunduğu öğrenildi.

Patlama sonrası binan çökmesi üzerine 17 genç kız yaşamını yitirmişti. Süleymancılar'a ait olduğu belirlenen yurtla ilgili kızlarını kaybeden aileler şikayette bulunmamıştı.

1 Ağustosta Balcılar’da yurt olarak kullanıldığı belirtilen binanın çökmesiyle ilgili olarak Vali Yardımcısı Abdullah Etil’in başkanlığında başlatılan idari soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor. Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü görevlilerinin çöken binadaki LPG tankıyla ilgili yaptığı inceleme sonunda hazırlanan rapor doğrultusunda, LPG tankının TSE standartlarına uygun olmadığı için Valilikçe, ilgili firma hakkında Hadim Cumhuriyet Savcılığı’na yazı yazılarak, suç duyurusunda bulunuldu. Valiliğin yürüttüğü idari soruşturmaya paralel olarak, Ankara’dan Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen müfettişler ve Konya İl Dernekler Müdürlüğü’ne bağlı denetçiler, olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Dernek denetçileri yaptıkları çalışmada, yurt binasının bağlı bulunduğu Balcılar Yurt ve Okul Talebelerine Yardım Derneği’nin 1964 yılında kurulduğunu, bu binanın 34 kişi kapasiteli erkek öğrenci yurdu olarak işletme ruhsatının ise 2000 yılında alındığını belirledi.

Öte yandan, binaya kurduğu LPG tankının TSE standartlarına uygun olmadığı iddia edilen firmanın ise Hadim Asliye Hukuk Mahkemesi’ne talepte bulunarak, binadaki LPG tesisatın incelenmesini talep ettiği, dün de görevli hakiminin bu talep üzerine bina enkazında keşif yaptığı öğrenildi. (aa)

Radikal - 08/08/2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.