'Bir kısım Sivaslı'nın Miting Rahatsızlığı !

'Bir kısım Sivaslı'nın Miting Rahatsızlığı !

'Bir kısım Sivaslı'nın Miting Rahatsızlığı !ABF tarafından 9 Kasım'da Ankara'da düzenlenecek "Alevi Mitingi" bir kısım...

A+A-

'Bir kısım Sivaslı'nın Miting Rahatsızlığı !'Bir kısım Sivaslı'nın Miting Rahatsızlığı !

ABF tarafından 9 Kasım'da Ankara'da düzenlenecek "Alevi Mitingi" bir kısım Sivas'lıyı rahatsız etmiş. SRT'nin garip haberinde kimin bu mitingten rahatsız olduğu net olarak belirtilmiyor. İşte Sivas Radyo Televiyonu SRT'nin ilginç (!) haberi:

OTEL İÇİN ANKARA'DA MİTİNG DÜZENLENECEK 

Sivas dışında yaşayan ve birçoğunun Sivasla uzaktan yakından ilgisi olmayan bazı grupların Sivas üzerinden gündeme gelme çabaları biteceğe benzemiyor. Alevi Bektaşi Federasyonu Madımak Oteli’nin müze olması talebiyle 9 Kasım’da Ankara’da miting düzenleyecek. Peki Sivaslılar ısıtıp ısıtıp gündeme getirilen bu konu hakkında ne düşünüyor.

Sivas dışındaki bazı çevrelerin Sivasla ilgili hesapları biteceğe benzemiyor. Sivas'ı belkide hayatlarında hiç görmeyen yada sadece 2 Temmuz'lar da gelerek şehrin huzurunu, barışını, kardeşliğini tehlikeye atacak tavırlar sergileyerek giden bazı çevrelerin madımak üzerinden gündemde kalma çabaları devam ediyor.

Alevi Bektaşi Federasyonu, ''Madımak Oteli'nin  müze olması, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve zorunlu din derslerinin kaldırılması  ve cemevlerinin yasal güvenceye kavuşturulması'' talebiyle 9 Kasım'da Ankara'da  miting düzenleyecek.İlimizde hem ekonomik ve sosyal gelişme hem de birlik ve beraberlik adına önemli gelişmeler sağlanırken birilerinin Sivas ve Sivaslının dışında ilimiz adına karar vermesi Sivaslıları rahatsız ediyor.

Sivas halkı, ilimizin  adının Madımak Oteli olayı  ile anılmasından oldukça rahatsız.  Özellikle Sivas ile ilgili konuların Sivas’ın dışındaki bir platformda dile getirilmesi halkın tepkisine yol açıyor.

Madımak Oteli'nin müze olması fikrinin Sivas dışında anılmasına karşı çıkan Sivaslılar ilimizin adının bu olayla sık sık gündeme gelmesine tepki gösteriyor.

SİVAS SRT - 6 Kasım 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.