Bir türbanlı doktor da Edirne'de

Bir türbanlı doktor da Edirne'de

Bir türbanlı doktor da Edirne'deGörevi başında türbanıyla görüntülenen doktor için Edirne Valiliği inceleme başlattı.Kamusal...

A+A-

Bir türbanlı doktor da Edirne'deBir türbanlı doktor da Edirne'de

Görevi başında türbanıyla görüntülenen doktor için Edirne Valiliği inceleme başlattı.

Kamusal alanda türbana göz yumuluyor. Bunun en çarpıcı örneği, Edirne’de bir sağlık ocağında görev yapan Dr. Zeynep Mahmut. Görevi başında türbanıyla görüntülenen doktor için Edirne Valiliği inceleme başlattı.

Ayşekadın Sağlık Ocağı Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan aile hekiminin türbanlı görüntüleri dün akşam Edirne'de yayın yapan Edirne TV'de ekrana getirilmişti. Programın yorumcu gazetecisi Lütfü Karakaş, bu olayın kamuda türbana göz yumulduğunun en çarpıcı örneği olduğunu söylemişti.

Programın ardından televizyonu arayan onlarca vatandaş kamusal alanda türbanın nasıl göz yumulduğuna bir anlam veremediklerini belirterek tepki gösterdi.

Daha önce basın yayın organlarında türbanlı aile hekimi ile ilgili çıkan haberler üzerine inceleme başlatan Edirne Valisi Nusret Miroğlu, dün akşam yayınlanan görüntülerin ardından suskunluğunu korudu. Yetkililer, konuyu Sağlık Bakanlığı’na bildirdiklerini, ancak Bakanlık’tan bu konuda bir yazı gelmediğini söylediler.

GERÇEK GÜNDEM - 19 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.