Bir Vakit klasiği!

Bir Vakit klasiği!

Bir Vakit klasiği!   Vakit gazetesi yine yaptı yapacağını ve hedefe bu kez Erdal İnönü'yü koydu: "Deniz Gezmiş teröristini...

A+A-

Bir Vakit klasiği!  Bir Vakit klasiği! 
 
Vakit gazetesi yine yaptı yapacağını ve hedefe bu kez Erdal İnönü'yü koydu: "Deniz Gezmiş teröristini odasında saklamıştı"

İnönü hakkında tek kötü yazıyı Vakit yazarı yazdı.

Cenazenin bile kalkmasını beklemediler. Herkesin gönlünde taht kurmuş bir insanı karalamak bu kadar kolay mı?

SHP'nin Onursal Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı ismet İnönü'nün oğlu olan Prof. Dr. Erdal İnönü'nün hayatını kaybetmesinin ardından basında onlarca köşe yazarı İnönü'nün zerafetini, ince zekasını ve siyasetteki farklı üslubunu belirten yazılar yazdı. Ancak Vakit gazetesi Erdal İnönü'nün henüz cenazesi kaldırılmadan zehir zemberek bir köşe yazısı ve bir haber yayınladı.

Vakit yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu "Erdal İnönü” dedikleri!.." başlıklı yazısında, Anayasa Mahkemesi'nin türbanı yasaklayan kararında başvuru dilekçesinin aldında Erdal İnönü'nün imzasının olduğunu yazarak, davaya konu olan dilekçeyi yayınladı.

Karahasanoğlu'nun yazısının bir bölüm şöyle;

"Önceki gün ölen, sağcısından solcusuna, AKPartili bakanlarından bürokratlarına kadar birçok kişi tarafından övücü sözlerle yâd edilen Erdal İnönü, şu meşhur üniversitelerde kılık kıyafeti serbest bırakan kanun maddesinin iptali için açılan davanın dava dilekçesinde imzası olan kişi imiş meğerse..
Sosyal demokrat parti kur.. Solculuğu apayrı bir söylem üzerine oturtmaya çalışma iddiası ile ortaya çık.. Sonra gel, “üniversitede kılık kıyafet yasağı olmalı” diye Anayasa Mahkemesi’ne dava aç!
Tutarlılık görebiliyor musunuz?
Ben göremiyorum..

İnönü’nün arkasından yere göğe sığdıramayan açıklamalar yapıp, övgüler düzenlerde de ben tutarlılık göremiyorum.. Birçoğu başörtü yasağına karşı kişiler.. Ama başörtü yasağının altında kimler var, onu bile zahmet edip bakmıyorlar.. Veya karşı cenah o kadar güçlü ki, hem bu yasağı koyuyor, koyduruyor, hem de kendilerini sosyal demokrat, temel haklardan yana sempatik insanlar olarak tanıtabiliyorlar!

Evet, başörtü yasağı kararının davacısı, gördüğünüz gibi SHP Genel Başkanı sıfatıyla Erdal İnönü’den başkası değil!
O şimdi, davacı olabilecek konumda değil artık..
Başörtü mağdurları davacı, o davalı bugün..
Kararı da, “Mutlak Hakim” olan verecek!
Anayasa Mahkemesi değil!"

TERÖRİSTİ ODASINDA SAKLADI

Gazetede ayrıca Erdal İnönü ile ilgili "İnönü'nün gerçek yüzü" başlıklı yarım sayfalık haberde de, Erdal İnönü ile ilgili çarpıcı iddialara yer verildi.

"Erdal İnönü; yasakçı tavrı, PKK’yı güçlendiren çıkışları ve odasında terörist saklamasıyla hatırlanacak
Malûm çevreler, Türkiye'ye tarihinde görülmemiş krizler yaşatan Bülent Ecevit'in ardından düzdüğü methiyelerin benzerlerini önceki gün hayatını kaybeden Erdal İnönü için de dillendiriyor.

İnönü’nün "Dürüstlüğünden" dem vuruyor, "Türkiye’nin gülen yüzüydü" diyor!.. Tarihi gerçekler ise, İnönü’nün geçmişteki icraatları, beyanları, o güler yüzünün altında halkın inanç değerlerine büyük bir karşıtlık içinde olduğunu ortaya koyuyor" denildi.

VATAN - 02.11.2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.