Bir Yürüyüş Eyleyelim

Bir Yürüyüş Eyleyelim

Artık 9 Kasım 2008 herhangi bir gün değil. Aleviler için asırların ağır yükünü kaldırıp attığı, Anadolu’nun dört bir yanından "yeter artık"...

A+A-

Bir Yürüyüş Eyleyelim

Artık 9 Kasım 2008 herhangi bir gün değil. Aleviler için asırların ağır yükünü kaldırıp attığı, Anadolu’nun dört bir yanından "yeter artık" deyip, harekete geçtiği, Ayaklarını sağlam basıp ilk adımı attıkları, hakları için ayağa kalktıkları bir  gündür. Bizi görmemekte tanımamakta ısrar edenlere "biz varız" dedikleri göndür. Pirimizin direncini hayata geçirdikleri, Ankara’da özü öze bağladıkları, sular gibi çağladıkları ve bir yürüyüş eyledikleri gündür. Kendi aklı ile kendi kararı ile tarihe kazındığı gündür. Ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Neden mi?

Aleviler kendilerine güvenmeyi öğrenmişlerdir. Biz birlik olamayız gibi toplumu pasifize eden söylemler çürütülmüştür. Miting öncesi korkan, ürken, alanlara hiç çıkmamış canlarımız keşke bende gitseydim düşüncesindedirler ve önümüzdeki süreçte eylemliliklere hazır hale gelmişlerdir.

Türkiye’de AKP gericiliğine karsı blok olacak en geniş kitle olduklarını göstermişlerdir. "Sağ partilere ve AKP 'ye oy veriliyor" şeklindeki söylemlerin muhatabının sıradışı bazı canlar olduğu görülmüştür. Aleviler hiçbir zaman şeriatçı ve faşist düşüncelere pirim vermemişlerdir.

Emekten yana tüm demokrasi güçleri ile musahip yoldaş olduklarını göstermişlerdir. Aleviler sınıfın yoldaşıdırlar ve alanda yoldaşlar omuz omuza olmuşlar, yıllardan beri bilinen dostluk alanda net bir şekilde kanıtlanmıştır.

Alevi hareketinin içindeki yapıların yüzü daha net olarak anlaşılmıştır. Alevi hareketinin en dinamik kısmı olan ve Aleviliğin geleceğine aktif mücadelesi ile yön veren Pir Sultan örgütlülüğü pratiği ile çizgisinin tutarlı olduğunu dünya kamuoyuna göstermiştir. İzzettin Doğan gibi bozuk düzenin hizmetçilerini canlarımız çok iyi anlamışlar söylediklerine itibar etmemişlerdir. Alevi hareketi içindeki Kemalist çizgide olan kurumlarımızın devlete karşı olmamak adına pasif kalmaları kendi kurumları içinde tartışılmakta ve bu çizgideki yöneticiler alevi onurunu korumaları ve kendi haklarımızı kendimizin mücadelesi dışında kazanma şansı olmayacağını anlamalarına zemin hazırlamıştır.

Devlet hiç beklemediği alevi gerçeğiyle yüzleşmiştir. Devletin, hükümetinin ve diyanet için soğuk duş etkisi yaratmıştır. Alevi açılımı hikâyelerine kimseyi kandıramayacağını tam tersine Alevileri temsil edenlerin kimler olduğunu anlamaları ve bu temsilcileri istemeyerekte olsa kabul etmek zorunda kalacaklarını göstermiştir.

Aleviler son derece mütevazı, almış oldukları kültür gereği doğal bir disiplin içinde ve tam bir tek ses tek yürek olmuşlardır. Üst örgütlerinin çağrısını görev bilmiş, Federasyonun söylediklerine istisnalar hariç uymuşlar kışkırtmak isteyenlere fırsat vermemişlerdir.

Demokratik haklarını sesli dile getirip duyurmuşlar ve sessizce dağılmışlardır. Bu son derece güzel bir olgunluk örneğidir.

Dergahın katılması ve postnişin Veliyittin Efendinin duası ile yapılan cemde, Sıhhıye meydanında, dergahla Alevi örgütlerinin bağı görülmüştür.

Teşekkürler ABF, tesekkürler bu mitingi düşünenler, cesaret edenler, organize edenler. Yapmakla Alevi hareketinin önünü açtınız. Geleceğimizi aydınlattınız. Tesekkürler emeği geçenler, teşekkürler katılan canlar. Tesekkürler YÜZ BİNLER... İKİYÜZ BİNLER...

Gazi ASLAN

Banaz Köyü Yardımlaşma Derneği / İstanbul

Alevihaber.com - 17 Kasım 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.