Birine müebbet birine tahliye

Birine müebbet birine tahliye

İKİ BOMBALAMA OLAYI : Birine müebbet birine tahliyeHaber Merkezi - Kadıköy’de McDonald’s restoranının bahçesine bomba konulmasından...

A+A-

Birine müebbet birine tahliyeİKİ BOMBALAMA OLAYI : Birine müebbet birine tahliye

Haber Merkezi - Kadıköy’de McDonald’s restoranının bahçesine bomba konulmasından yargılanan ve DHKP-C üyesi oldukları iddia edilen iki sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Gazeteci Hrant Dink‘in öldürülmesinde azmettirici olarak yargılanan ve Trabzon’daki McDonald’s’a bombalı saldırıda bulunarak 6 kişinin yaralanmasına neden olan Yasin Hayal’e ise 3 yıl 4 aylık hapis cezası verilmiş, Hayal 1 yıl tutuklu kalmasının ardından tahliye edilmişti.

Beşiktaş‘taki İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, 4 Nisan 2008’de Kadıköy Kozyatağı‘nda bir restoranın bahçesine bomba konulması olayına ilişkin, sahte kimlikle yakalanarak tutuklanan terör örgütü DHKP/C mensubu olduğu belirtilen Tekin Tangün ile Aysun Akdağ hakkındaki soruşturmayı tamamladı. Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta‘nın hazırladığı iddianamede, Tangün ile Akdağ‘ın, TCK’nin 302/1. maddesi uyarınca, “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi. İddianamede, ayrıca sanıkların, “terör örgütü üyesi olmak”, “patlayıcı madde bulundurmak”, “genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından 13 yıl ile 31 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

CUMHURİYET - 17 Mayıs 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.