Biz Aleviyiz ve Alevi kalacağız!

Biz Aleviyiz ve Alevi kalacağız!

Aleviliği İslam potasında eritmeye çalışanların yanı Humeynici İran İslam Cumhuriyeti ve/veya Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıdır.Biz Aleviyiz ve Alevi kalacağız.

A+A-

Aleviler bu kadim yolda mücadele vermiş kişilerdir.
Sazından, ceminden, semahından, deyişinden, gülbenginden taviz vermeyenlerdir. Varlığın birliğine inanmış, enel-hakk fikrini savunmuş kişilerdir.
Cenneti huriyi gılmanı reddedip devriyeyi kavramış, hakkın bütün varlıkların özünü oluşturduğunu ve bu özün kainatın kendisi olduğunu zikretmiş kişilerdir.
Aleviliğin kan bağıyla değil bu yola ikrar vererek gerildiğini, pir- mürşit-müsahip-ocak-dede-post gibi kavramlar olmadan Alevi olunmayacağını bilenlerdir. 4 kapı 40 makamın kamil insan olmanın aşaması olduğunu 72 millete bir bakıp asıl olanın 73'e ermek olduğunu bilendir. 73. Halk bütün ayrımları reddeden insan temelli sevgi hoşgörü üzerine kurulu, kainatı kendinde kendini kainatta arayan, bilimi ilmi referans alan, her zaman dönemin ilerisi için mücadele veren, komünal yapıyı savunan, eşitlikçi düzen ve anlayıştır.

Bu düşünce için bedel vermeyen hatta bu düşünceyi en tehlikeli şey olarak görüp bunu ortadan kaldırmaya çalışanlar. Kendi inançları için insan katledenler, Tanrı anlayışını çıkarları doğrultusunda kullananlar, insanlığa cehalet sunanlar hiçbir zaman Alevi inancında ve toplumunda yer bulamazlar. Bu sebepten ötürü Aleviler katledildiler çoğu korkudan kimisi asimilasyona yenik düşerek islamlaştılar. Bu uğurda candan geçip yoldan geçmeyenlere selam olsun.


Kaynak: FB.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.